motiv je bio koristoljublje?

DORH otkrio još detalja: Ovako je tekla kronologija događaja prilikom ubojstvo dilara

Liridonu Berishi (27), Albancu kojeg je policija uhitila prije dva dana zbog sumnje da je ubio 34-godišnjeg Antu Prnjaka prijeti kazna dugotrajnog zatvora do 40 godina.

Naravno, ako o(p)stane kvalifikacija iz kaznene prijave koju je splitska policija podnijela nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu, a po kojoj ga se tereti za teško ubojstvo zbog “koristoljublja, bezobzirne osvete, mržnje ili iz drugih niskih pobuda”.

Berisha je nakon uhićenja u četvrtak ujutro na tržnici u Omišu prepraćen na kriminalističku obradu u splitsku policiju koja je, kako je to i uobičajeno u odnosima s javnošću nakon ovako teških slučajeva, vrlo “opširno” izvijestila širu javnost o uhićenju okrutnog ubojice, piše Slobodna Dalmacija

No, šalu na stranu jer situacija za Berishu nije nimalo šaljiva. Naime, sumnjiči ga se da se u srijedu 22. kolovoza oko 22.30 sastao sa sada pokojnim Antom Prnjakom koji je u Stobreč, gdje Berisha ima prijavljenu adresu, došao sa svojim automobilom “BMW 5”.

Nakon što su se našli, zajedno su otišli u šumu u Podstrani, na kraju ulice Gospe u siti te je Berisha iz skrovišta izvukao automatsku pušku nepoznate marke kalibra 7,62 mm. Bivši vojni policajac i Berisha potom su, stoji u kaznenoj prijavi, sjeli u Prnjakov BMW i došli do hale u izgradnji na TTTS-u, kako bi isprobali kako funkcionira navedena puška.

Albanac je iskoristio to što je Prnjak bio “opušten u društvu prijatelja” te je, stoji u prijavi, iskoristio njegovu nepažnju i usmrtio ga “prema prethodno stvorenoj namjeri zbog koristoljublja”. Sve se odigralo u nekih desetak minuta, a u tom je periodu 27-godišnjak ispalio u Prnjaka ukupno 14 hitaca u gornji dio tijela i glavu. Nakon što ga je ubio, uzeo je njegov mobitel i torbicu u kojoj su bili žrtvini dokumenti i nepoznata količina novca, sjeo u pokojnikov BMW i odvezao se s mjesta ubojstva, piše Slobodna Dalmacija

Dakle, iz ovoga je vidljivo da policija smatra da je Prnjak ubijen na mjestu gdje je i pronađen, a ne, kao što se to prvotno špekuliralo, da je ubijen negdje drugdje i bačen na TTTS-u. Nadalje, potvrđuje se priča s ulice po kojoj je ubojica, zajedno s još najmanje jednom osobom, te noći i jutra viđen kako po splitskim kockarnicama troši veću svotu novca, a radi se navodno o oko 100 tisuća kuna.

Nadalje, gotovo je sigurno da je ubojici, ako je na mjestu ubojstva i bio sam, poslije netko pomogao jer je Prnjakovo vozilo nekoliko sati nakon otkrića nađeno zapaljeno na protupožarnom putu u Tugarama, a on sigurno nije nakon podmetanja vatre pješke išao natrag svojoj kući.Iako se točan motiv još uvijek ne zna jer je Berisha, doznajemo, odabrao taktiku obrane šutnjom, izgleda da je priča o rođačkoj osveti zbog uhićenja D.B.-a, koji je prije mjesec dana uhićen s drogom i oružjem, a za što se navodno okrivljavalo Prnjaka kao “drukera”, ipak pretjerana i zasnovana na ćakulama. Naime, D.B. se trenutno nalazi u zatvoru na splitskim Bilicama i oštro je i s gnušanjem demantirao bilo kakvu svoju povezanost s (ne)djelima svog dvije godine starijeg prezimenjaka.

Više pročitajte OVDJE

Komentiraj