očevid još traje

Dvojica radnika u Kninu poginula od strujnog udara: Točan uzrok nesreće se još utvrđuje

Policijski očevid trebao bi rasvijetliti sve okolnosti nesreće u kojoj su poginula dvojica mladih radnika kninske tvornice vijaka u vlasništvu DIV grupe.

U kninskoj tvornici poginula dvojica radnika, jedan je imao samo 20 godina

Prema neslužbenim informacijama, radnici su stradali od strujnog udara dok su čistili bazen u pogonu. Dok vlasnik tvornice poručuje da se pridržavaju pravila zaštite na radu, obitelj preminulih traži odgovore, a gradonačelnik Knina i odgovornost, pišu Vijesti.hr

Zastave na pola koplja na Tvornici vijaka DIV. Za dva mlada života nije bilo spasa.

“Već su bile širokih zjenica, bez disanja, bez palpabilnog pulsa. Mi smo unatoč tome pokušali reanimacijske postupke. Međutim, bez uspjeha, tako da smo proglasili smrt”, kazala je liječnica Biljana Nacevski Bulaja iz Opće i veteranske bolnice u Kninu.

“Nije mi jasno kako se ovo dogodilo i odakle struja u bazenu”: Kolega poginulih ispričao stravične detalje nesreće

20-godišnjak i 34-godišnjak čistili su bazen s tekućim cinkom u pogonu galvanizacije kada su doživjeli strujni udar. Njihovi kolege, koji su za to vrijeme bili na pauzi, vidjeli su samo Hitnu kako ih odnosi.

“Radili smo jedan do drugog. Ja sam na strojevima radio, on je dole na balvani. Dobri ljudi, desilo se to, prali to, eto nešto sa strujom nije bilo u redu očito”, rekao je radnik DIV-a, Vahir Derlić.

Riječ je o iskusnim radnicima, kažu. A u tom bazenu inače je niski napon pa im nije jasno što se dogodilo, pišu Vijesti.hr

“To je prazan bazen bio. Možda sa nekakvom tekućinom za odmašćivanje. To je plastični bazen u kojem uopće nije bilo puno tekućine, ali eto”, kazao je radnik DIV-a, Goran Pehar.

“Ovim putem izražavamo sućut obitelji naših radnika, prijatelja. Dakle, DIV grupa se prema svojim radnicima stvarno prijateljski odnosi i zato nas je ova vijest danas duboko potresla”, rekao je glasnogovornik DIV-a, Josip Jurišić.

Zašto su dva mladića izgubila život, trebao bi pokazati očevid koji još traje.

Komentiraj