buktinja

Požar “progutao” stan na 6. katu zgrade u Papandopulovoj: Jedna žena lakše ozlijeđena, tri vatrogasca zatražila liječničku pomoć

Vatrogasne sirene odjeknule su Splitom oko 9 sati. Naime, gori stan u Ulici Borisa Papandopula 9, na 6. katu.

Na teren je izašlo 14 vatrogasnih vozila sa 39 vatrogasaca.

Što je uzrok požara, znat će se nakon gašenja i obavljanja očevida.

Kako nam kažu očevici požara, vatra se jako brzo proširila i sigurno je zahvatila okolne stanove tako da će šteta sigurno biti ogromna.

GALERIJA: Buktinja u zgradi u Splitu

“Ljudi su kroz dim izlazili vanka, sreća je pa je lift još uvijek radio. Čini mi se da se vatra proširila i na okolne stanove, a sigurno će i ovi stanovi ispod biti dobro natopljeni. Kako sam čuo, u stanu iz kojeg je sve krenulo navodno živi jedan muškarac koji se bavi sakupljanjem plastične ambalaže. Je li bio u stanu u trenutku kad se zapalilo, zaista ne znam”, kaže nam jedan od Splićana koji se zatekao na mjestu događaja.

Na mjestu događaja su i policija i hitna pomoć. Vatrogascima nije bilo lako doći do mjesta gašenja jer je riječ o nepristupačnom terenu. Gašenje otežava i jako jugo.

Cijela zgrada je evakuirana.

Cijeli stan na 6. katu je izgorio, a vatra je zatim zahvatila i stanove na 7. i 8. katu, no čini se da je zahvatila samo vanjske dijelove.

“Požar je izbio oko 9 sati, zahvatio je 2 stana, vatrogasci su još uvijek na mjestu događaja i gase još uvijek. Što se tiče ozljeda, jedna ženska osoba je ozlijeđena, ali nije ozlijeđena u samom požaru, nego je palo staklo po njoj, ima lakšu ozljedu, posjekotina je u pitanju, pružena joj je pomoć. I tri vatrogasca su zatražila liječničku pomoć zbog udisanja dima. Policija će, tek kad vatrogasci završe svoj dio posla, moći pristupiti obavljanju očevida i onda ćemo znati nešto više informacija”, kazala nam je Ana Čepić iz PU splitsko-dalmatinske.

“Na terenu je 14 vozila, sa 39 vatrogasaca, situacija je trenutno zadovoljavajuća, ekipe češljaju infrastrukturu zgrade, obilaze stanare koji su u tom trenutku unutar zgrade, pružaju im pomoć ako im je eventualno potrebna, provjetravaju se prostorije, i samo okno zgrade se provjetrava. Radi se na tim poslovima, intervencija još uvijek uvijek traje”, kazali su nam nakon 2 i pol sata borbe protiv vatrene stihije iz JVP Split.

 

Komentiraj