Prijavljen DORH-u

GOSPODARSKI KRIMINAL Krivotvorio isprave, oštetio Državu za 350 tisuća kuna

Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta su dovršili kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjakom. Utvrđena je sumnja da je, kao odgovorna osoba trgovačkog društva, u uvjetima blokade poslovnog računa, prenio dio imovine navedenog društva na novoosnovano trgovačko društvo, iako je znao da bi ta imovina u stečajnom postupku činila stečajnu masu iz koje bi Državni proračun RH kao jedan od vjerovnika njegovog trgovačkog društva naplatio dio svojih potraživanja.

Također je utvrđena sumnja da je, unatoč blokiranom računu, 2011. i 2012. zaključio veći broj ugovora o cesiji i izjava o prijeboju između njegovog trgovačkog društva i dužnika i vjerovnika tog društva, te je realizirao gotovinske isplate i ispunio potraživanja vjerovnika koji u redoslijedu naplate nisu imali prednost u odnosu na Državni proračun RH.

Protiv njega je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu, zbog počinjenja kaznenih djela „Krivotvorenje službene ili poslovne isprave“, te „Prouzročenje stečaja“ i „Pogodovanje vjerovnika“ kojima je Državni proračun oštećen za oko 350.000 kuna.

Komentiraj