Neovlaštena proizvodnja i promet drogama

Hrvat i trojica Britanaca uhvaćeni s kokainom, ketaminom, ecstasyjem, maricom,…

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga PU splitsko-dalmatinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad jednim hrvatskim i trojicom državljanina Velike Britanije, osumnjičenima za počinjenje kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Hrvatskog državljanina su 13. srpnja u 22:20 sati zatekli u ulici Hrvatske mornarice u Splitu, s ukupno 24.54 grama kokaina. On je priveden u službene prostorije, a po dovršenom kriminalističkom istraživanju protiv njega je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu.

Također sinoć, oko 23 sata, na području sportskog centra Park Mladeži, zatekli su dvojicu državljana Velike Britanije, u dobi od 28 i 29 godina. Tom prilikom su kod 28-godišnjaka pronašli 111 komada ecstasyja, kao i 3.42 grama MDMA, pakirane u 4 vrećice, a kod 29-godišnjaka 28.3 grama ketamina pakiranog u 31 pvc vrećicu. U sklopu kriminalističkog istraživanja, temeljem naloga, obavljena je pretraga apartmana na području Splita, kojeg koriste osumnjičenici, a kojom prilikom je pronađeno još 144 komada ecstasyja, 37 grama ketamina pakiranog u 37 pvc vrećica i 1.6 grama marihuane. Danas su dovedeni pritvorskom nadzorniku, uz kaznenu prijavu podnesenu zbog sumnje u počinjenje uvodno spomenutog kaznenog djela.

Pritvorskom nadzorniku je, uz kaznenu prijavu, jučer doveden i 24-godišnji državljanin Velike Britanije, kojeg su prethodne noći, 13. srpnja u 0.50 sati, policijski službenici u ulici Hrvatske mornarice zatekli s 29 komada ecstasyja, te 8.4 grama MDMA, pakirane u 11 pvc vrećica.

Komentiraj