rasvjetljavaju li se detalji?

ISTRAGA UBOJSTVA U TROGIRU Splitsku liječnicu ubila žena?

Čini se da se dogodila važna prekretnica u istrazi ubojstva ugledne splitske liječnice Asje Tukić, koja je u ponedjeljak nešto prije 14 sati pronađena mrtva u svom stanu u Ulici kneza Trpimira u Trogiru, nakon što joj je netko zario nož u prsa.

Tijekom očevida u stanu ubijene 61-godišnje doktorice u lokvi krvi koja se širila oko žrtvinog tijela, pronađen je djelomični otisak, odnosno trag tenisice malog stopala, prema svemu sudeći ne većeg od broja 39, javlja Slobodna Dalmacija.

Istražitelji su zbog tog važnog traga istragu proširili na kontinent pokušavajući utvrditi jesu li četiri mlade turistkinje iz Velike Britanije i Španjolske na bilo koji način povezane s brutalnim ubojstvom.

No čini se da djevojke ipak nemaju veze sa strašnim ubojstvom. Turistkinje stare oko 18 godina zaustavljene su u blizini Zagreba, gdje su stigle vlakom, a prema dostupnim informacijama, nakon razgovora s njima i poligrafskog testiranja zaključeno je da nemaju veze s groznim ubojstvom.

Naravno, ostaje i mogućnost, iako vjerojatna mala, da je ubojica ipak muškarac s manjim brojem stopala.

Drugi problem mogla bi predstavljati mogućnost da je mjesto ubojstva kontaminirano prije dolaska ekipe za očevide, moguće od liječničke ekipe ili nekog drugog tko je bio u stanu nakon otkrića tijela.

Odgovore na ta pitanja trebao bi dati nastavak policijske istrage, piše Slobodna

Nesretna liječnica pronađena je nakon što se tog jutra uputila iz Splita u Trogir očistiti stan za djevojkama koje su otišle te ga pripremiti za dolazak novih gostiju koji su trebali stići oko 14 sati. Kako se nije javljala na pozive, njena je kćer zvala oca koji je došao i vidio stravičan prizor te odmah pozvao policiju.

Iako se prvo pretpostavljalo da je ubijena ubodom nožem u leđa, tijekom očevida policajci su ustanovili da su smrt liječnice uzrokovali ubodi u trbuh i prsa.

Za sada je poznato da očevidom nije utvrđeno da je iz stana nešto ukradeno, a na tijelu nesretne fizijatrice nema tragova obrambenih rana ni tragova koji upućuju na seksualni napad. Također, nema ni tragova nasilnog ulaska u stan pa se pretpostavlja da je ubojica netko koga je poznavala i koga je bez problema pustila u stan. Sigurnosne kamere koje bi pomogle u rasvjetljavanju ubojstva nisu radile, a na mjestu ubojstva nije pronađen ni žrtvin mobitel, za koji je utvrđeno da je isključen te da ga se ne može locirati pa se sumnja da ga je ubojica uzela ili uzeo sa sobom i uništio, piše Slobodna.

Policijska istraga se intenzivno nastavlja.

Komentiraj