KAZNENA PRIJAVA

Kod tinejdžera iz Dicma pronađen pravi arsenal oružja!

Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom, za kojeg je utvrđena sumnja da je počinio kazneno djelo „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“.

img_5987

U srijedu, 26. listopada u Solinu, policijski službenici Interventne jedinice policije zatekli su 19-godišnjaka, kod kojeg je tom prilikom, u vozilu Ford, pronađena automatska puška s optičkim ciljnikom i prigušivačem, te dva spremnika za streljivo.

U sklopu kriminalističkog istraživanja, prilikom pretrage stambenog objekta osumnjičenika, u Dicmu, pronađeno je razno vojno streljivo, dva spremnika za puške, 10 komada lovačkih patrona, topovski udar M-71, 200 grama privrednog eksploziva-amonala, 8 detonatorskih kapisli, 150 cm sporogorećeg štapina, 412 grama crnog baruta i jedna specijalno prepravljena kemijska olovka s mogućnošću izbacivanja streljiva.

img_5990

Navedeno oružje, streljivo i eksplozivna sredstva su oduzeti, a protiv 19-godišnjaka je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu, zbog sumnje u počinjenje uvodno spomenutog kaznenog djela.

Komentiraj