Markus Maksimus

Marko Bekavac o “krvavim stranicama” svog života: “Želim roditeljima i prijateljima dokazati da imam dušu i srce…”

Muškarac koji je propucan u Splitu ima debeli policijski dosje, a u video koji je objavio na YouTubeu kaže da su njegove nevolje počele u djetinjstvu

Marko Bekavac koji je u utorak u Splitu propucan u vrat – početkom ove godine snimio je i na internetskoj platformi YouTube objavio video, u kojem govori o svom problematičnom imidžu, odnosno govori o “svemu onom što je napravio, svemu onom što mu se dogodilo”.

Pritom je rekao kako mu samo Bog može suditi i presuditi za ono što je napravio.

Bekavac ponovno prošao “lišo”, metak koji ga je pogodio u vrat nije bio koban: Napadač je i dalje na slobodi, policija traga za njim

“Razlog ovog javljanja je promocija knjige o životu Marka Bekavca, Markusa Maksimusa. Danas imam 27 godina i devet godina sam bio zatvoren, od doma do zatvora, psihijatrije i nešto malo u komuni”, kaže u kameru Bekavac.

Njegove nevolje su, kaže, počele davno, dok je još bio dijete. Kad je imao 15 godina počeo se baviti krađama, pljačkama, iznudama, da bi ova kriminalna karijera kulminirala ubojstvom i ranjavanjima.

“Bio sam optužen, sumnjičilo me se da sam nakon ubojstva pokušao počiniti još jedno ubojstvo, za što sam oslobođen. Nakon toga sam otet, strpan u kombi, polomljenih šaka, s nagnječenjem mozga”, priča svoju priču splitski kriminalac.

Poslije toga je, kaže, nađen u nekoj garaži, ostavljen u nesvijesti.

“Danas sam slobodan i zdrav i koliko god to zvučalo nezahvalno i bezobrazno – ja sam danas sretan čovjek, zato što sam sve sebi oprostio. Oprostio sam sebi sve grijehe koje sam napravio i danas živim u miru”, kaže u svom video Bekavac.

Dodao je da nije lako živjeti i nije se lako boriti s teretom ubojstva na savjesti, prenose Vijesti.hr.

“Nemam izbora. Mogu umrijeti, ali želim roditeljima i prijateljima dokazati da sam nešto drugo, da imam dušu i srce, da sam iz svega izvukao pouku i da mogu normalno živjeti”, govorio je početkom godine Bekavac, napominjući da je sada dobro.

Ipak, već drugi put ove godine sudjelovao je u krvavim obračunima i oba je puta on nastrijeljen.

Komentiraj