strašno

Među ozlijeđenima i dijete: Maskirani upali u kafić u Kninu i napali goste dok su gledali Crvenu zvezdu

U srijedu navečer oko 22.30 sati na području Knina, u mjestu Uzdolje, nekoliko je za sada, nepoznatih osoba u tamošnjem ugostiteljskom objektu verbalno, a onda i fizički napalo vlasnicu ugostiteljskog objekta i goste, pri čemu su porazbijali kafić. Tom prilikom pet osoba je lakše ozlijeđeno, među kojima i jedan maloljetnik, javlja Šibensko-kninska policija.

Nakon toga oko 22,50 sati u mjestu Đevrske, nekoliko je, također za sada nepoznatih osoba verbalno, a potom i tjelesno napalo vlasnika ugostiteljskog objekta i goste, oštetili su i inventar, no tom prilikom nitko nije ozlijeđen.

Sve okolnosti ovog događaja se utvrđuju, a policija je privela nekoliko osoba, koje se dovode u vezu s ovim događajem.

Portal Feral News piše da se prvi incident dogodio u kafiću “Buffet Petko” u Biskupiji kod Knina i to dok su gosti gledali utakmicu Crvene zvezde koja je igrala play-off kvalifikacije za Ligu prvaka u Bernu protiv Young Boysa. Osobe koje su napale goste bile su maskirane. Portal neslužbeno doznaje da je vlasnik kafića “dobio” bocu u glavu, a njegova supruga ima posjekotinu na nozi. Među hospitaliziranim osobama je i 9-godišnje dijete.

RTL neslužbeno doznaje da je jedan od napadača imao mačetu.

Kad je riječ o incidentu u Đevrskama, radilo se uglavnom o provokacijama na nacionalnoj osnovi, komentirao je vlasnik kafića za Feral News.

Veselinka Mandić, supruga vlasnika kafića u Đevrskama, za Večernji list ispričala je što se dogodilo.

Komentirajući navode da se napad dogodio za vrijeme gledanja utakmice Crvene zvezde rekla je kako se gledala utakmica Dinamo-Rosenborg te da ni nemaju program za gledanje Crvene zvezde, iako su ih napadači pitali navijaju li za Zvezdu.

“Došla su tri mulca koji nemaju 25 godina, odmah je jedan počeo vrijeđati na nacionalnoj bazi: ‘Srbi, ići ćete u kolone, traktorima ćete bježati’, i odmah je počelo. Taj drugi poslije je nasrnuo na moga muža. Sav narod što je tu bio otišao je kući, ostali smo sami. Bila sam na katu, vidjela sam ih, sišla sam. Ostali smo kao dvije ne avetinje, nego dva kretena, ostali smo sami, čekali smo policiju”, prepričala je Veselinka Mandić.

“Polomio nam je vješalicu za garderobu, stolice je bacao preko ulice, kad su ljudi koji su sjedili otišli. Ovaj kad je izašao bacio je bocu od Karlovačkog, da je itko bio tu, sve bi se isjeklo”, kazala je.

Dodaje kako se jedan od napadača nije ni pomakao ni progovorio te da su bili u alkoholiziranom stanju. Kaže da je suprug, srčani bolesnik, morao popiti tabletu.

“Nikom ništa nismo napravili i nije im ovo trebalo, iako moram reći da je svemu kumovao i alkohol jer su bili pijani, a jedan od njih troje je i govorio da ne želi u tome sudjelovati. Napali su mi muža koji se sav tresao, bacali su boce, sjedalice, razbili su i vitrinu i nismo spavali do dva ujutro. Još se tresem”, rekla je Veselinka Mandić za Večernji list.

Sve skupa trajalo je, kaže, pola sata.

“Vrijeđali su: ‘Srbi, slušate li Thompsona, za koga navijate, jel’ za Crvenu zvezdu, bježat ćete opet u koloni, s traktorima, ako išta mognete i ponijeti, što ste se vraćali’ i tako, u tom pravcu”, kazala je Mandić, koja je pohvalila rad policije na koji, kako kaže, nema primjedbi.

Komentiraj