nastao je kaos

“Mislili smo da je teroristički napad, turisti su nam nahrlili u restoran, neki su se sakrili u kuhinji”: Svjedoci eksplozije u restoranu na Pjaci opisali su kako je sve izgledalo

U petak navečer oko 21 sat došlo je do eksplozije u jednom od splitskih restorana, ni manje ni više nego usred grada, na Pjaci.

Prema prvim informacijama, srećom nitko nije ozlijeđen, ali je nastala ogromna materijalna šteta. Neslužbeno se doznaje da je eksplodirala plinska boca.

Petak kao petak, svi restorani i kafići su puni, stoga nije ni čudo da je u gradu zavladala opća panika. Jedan od očevidaca nam je rekao da je nastao i stampedo okupljenih ljudi, većinom turista.

“Bilo je užasno, vidio se doslovno plamen i gusti dim, u zraku se osjećala panika, kao da je rat”, prepričao nam je vidno uznemireni Splićanin.

Ugašen požar na Pjaci, nema informacija o ozlijeđenima

Razgovarali smo i s kuharicom u obližnjem restoranu.

“Čula se ogromna eksplozija i rafali, kao da neko puca iz kalašnjikova. Nisu samo turisti bili u panici, i mi smo mislili da je u pitanju teroristički napad. Nastao je kaos, stampedo, ljudi su polugoli i bosi trčali uokolo. Turisti su nam nagrnuli u restoran, neki su se sakrili i u samu kuhinju.”

Požar je stavljen pod nadzor nekih sat vremena nakon što je izbio, nastala je velika materijalna šteta, a samo pukom srećom nitko nije izgubio život niti bio teže ozlijeđen.

Komentiraj