sramotna odluka suda

Mladići iz Zadra punih godinu dana silovali maloljetnicu, snimali su je i ucjenjivali: Je li moguće da su pušteni da se brane sa slobode?

Užasna priča dolazi iz jednog mjesta pokraj Zadra. Naime, sedam mladića u dobi od 17 do 19 godina sedam puta su, u razdoblju od kolovoza prošle godine do srpnje ove godine, silovali tada 15-godišnju djevojčicu!

Policija, čiji su izvori Večernjem listu potvrdili ovu sablasnu priču, ih je privela krajem ovog tjedna no ubrzo su, kako je rekao policijski izvor, uz mjere zabrane približavanja žrtvi pušteni na slobodu?!

Potvrda da su sedmorica mladića unatoč kaznenoj prijavi i, kako je rekla policija, dokazima te navodno i priznanjima, pušteni da se brane sa slobode, i to unatoč tome što žive u istom mjestu gdje i danas 16-godišnja djevojka, iz zadarskog suda u nedjelju navečer nije dobivena.

“U tom mjestu početkom kolovoza prošle godine tada 15-godišnja djevojčica je bila u kući sa nekoliko mladića među kojima je bio i njezin bivši dečko. Kada su je fizički počeli dirati ona je bježala, no u jednom trenutku ju je 19-godišnjak uspio ugurati u sobu i zaključati vrata te je prisilio na seksualni čin.

Kasnije su je uvjerili da je sve to snimljeno mobitelom pa su ju u više navrata prisilili ucjenama i obmanama na više seksualnih činova. U autobusu su je također maltretirali i govorili kako će svim učenicima pokazivati navodne snimke, ali i njenim roditeljima, čega se ona izrazito bojala.

Ona je više puta iz straha imala seksualne odnose s njima. To se sve odvijalo do srpnja ove godine kada je najavila da će ih prijaviti policiji, a tada ju je njezin bivši dečko brutalno premlatio na plaži. Krenula je u školu, njezino ponašanje postalo je devijantno, otišla je kod psihologinje i tamo sve ispričala, a oni su o svemu obavijestili centar za socijalnu skrb.

Nakon što nas je kontaktirao centar mi smo pokrenuli akciju, pronašli snimke u mobitelima, nekolicina od njih su i priznali neke događaje i mi smo ih priveli na državno odvjetništvo. Tada ih je sudac na naše zaprepaštenje pustio da se brane sa slobode”, rekao je za Večernji list policijski izvor blizak istrazi.

Komentiraj