završio na prekršajnom sudu

Na povratku s utakmice u Rijeci priveden 28-godišnjak: Našli mu pirotehniku i palice u kombiju

U subotu, nakon završetka nogometne utakmice između Rijeke i Hajduka u Rijeci policija je vozeći se u smjeru Splita preventivno pratila organiziranu kolonu vozila navijača, te su pri zaustavljanju kolone uočili sumnjivo ponašanje osoba.

“Nastavljajući pratnju uočili su namjerno razdvajanje kolone, te kako jedno kombi vozilo pokušava izmaći policijskom nadzoru i izaći s autoceste u smjeru Šibenika. Tijekom vožnje autocestom na vozilu su gašena svjetla, naglo je mijenjana brzina vozila i uočeno je kako vozač želi izbjeći nadzor policije nakon čega je vozilo zaustavljeno. Uz vozača u kombiju se nalazilo još dvanaest osoba.
Obavljenim vizualnim pregledom utvrđeno je da se u vozilu nalaze predmetni pogodni za napad i pirotehnička sredstva radi čega je kombi prepraćen u prostor pod policijskim nadzorom gdje je u sklopu kriminalističkog istraživanja obavljena pretraga vozila u kojem je pronađeno 9 ručno izrađenih palica napravljenih za napad i nanošenje ozljeda, 6 pirotehničkih sredstava i dvije marame za prikrivanje identiteta”, stoji u priopćenju PU splitsko-dalmatinske.

Tijekom kriminalističkog istraživanja 28-godišnjak je kazao da su predmeti pronađeni u vozilu njegovo vlasništvo. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja priveden je na Prekršajni sud zbog postojanja sumnje u počinjenje prekršaja iz članka 4. Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima.

Komentiraj