policija zaprimila dojavu

Nakon dojave o bombi evakuirana zgrada Slobodne

NOVO:

Zaposlenici su se oko 13.30 vratili na svoja radna mjesta. Pretragom prostorija u kojoj je sudjelovao i policijski pas ustanovljeno je da je dojava bila lažna.

Očekuje se da će se uskoro mormalizirati i promet Ulicom Hrvatske mornarice koja je na dijelu ispred zgared “Slobodne” bila zatvorena pa su se na križanju s Ulicom Slobode stvarale velike gužve, piše Slobodna Dalmacija.

RANIJE:

Nešto prije 12 sati evakuirana je zgrada “Slobodne Dalmacije” zbog dojave o postavljenoj bombi.

Kako javlja Slobodna Dalmacija, za sada nepoznata muška osoba javila je na redakcijski telefon kako je unutar objekta postavljena eksplozivna naprava, zbog čega je odmah pozvana policija.

Prijeteća poruka došla je u marketing: “Imate pola sata da napustite zgradu, postavljena je bomba.”

Kontaktirali smo policiju koja je potvrdila kako su zaprimili dojavu o mogućoj bombi u zgradi redakcije te su prijetnju shvatili ozbiljno i započeli s evakuacijom zaposlenika Slobodne Dalmacije i banke koja se nalazi u blizini.

U zgradu su ušli pirotehničari kako bi je detaljno pretražili i uklonili eventualnu opasnost.

Policija je radi predostrožnosti policijskim trakama zatvorila šire područje oko zgrade, pa tako i jednu prometnu traku, stoga promet teče otežano.

“Čovjek je pričao da je iz HOS-a, da pišemo loše, te da nedavni požar nije bio slučajan”, kazao je Jadran Kapor, lavni urednik Slobodne Dalmacije.

Komentiraj