sa sjednice

“Nitko ne može uzimati pravdu u svoje ruke”: Plenković se na sjednici Vlade osvrnuo na trostruko ubojstvo u Splitu

Premijer Andrej Plenković na početku sjednice Vlade još je jedanput u ime Vlade izrazio sućut poginulima u požaru u domu za starije i nemoćne u Andraševcu.

“Poruka ove tragedije je da se mora pojačati nadzor nad svim domovima od strane Ministarstva i nadležnih inspekcija. Bolje se mora koordinirati i davanje dozvola koje dolaze sa županijske razine u odnosu na ono što rade središnja tijela vlasti”, kazao je Plenković i naglasio da se u ovom slučaju radi o privatnom domu.

Osvrnuo se i na trostruko ubojstvo u Splitu.

“Ono je izazvalo strah i zabrinutost građana. Javno smo ministar Božinović i ja poručili da je ovo zaista tragičan događaj, no hrvatska policija poduzima brojne aktivnosti i akcije koje su usmjerene na suzbijanje organiziranog kriminala i suzbijanje skupina koje se bave raspačavanjem droge”, kazao je Plenković i naglasila da je policija “samo par sati nakon kaznenog djela pronašla i uhitila počinitelja” ubojstva u Splitu.

“Hrvatska je usprkos ovome prema međunarodnim statistikama, a posebno na europskoj razini, jedna od najsigurnijih zemalja. Poruka koju smo poslali je da ne smije biti anarhije. Ne može nitko uzimati pravdu u svoje ruke, a osobito ne na ovakav način. Za to postoji država i nadležne institucije i tijela”, kazao je Plenković te izrazio sućut obiteljima poginulih, pišu Vijesti.hr.

Komentiraj