mišljenje vještaka

Objavljeno koliko brzo je vozila ministrica Žalac kad je autom udarila djevojčicu

Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima odbacilo je kaznenu prijavu protiv ministrice regionalnog razvoja i EU fondova Gabrijele Žalac da je počinila kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu ili eventualno neko drugo kazneno djelo za koje se progon poduzima po službenoj dužnosti te je otkrilo koliko brzo je ministrica vozila u spornom trenutku.

“Prema nalazu i mišljenju vještaka brzina kretanja vozila bila je oko 47,68 km/h”, potvrdilo je Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima, pišu Vijesti.hr.

Djevojčica iz Vinkovaca teško je ozlijeđena 9. ožujka nakon što je na nju u vinkovačkoj Ulici Ćirila i Metoda naletio osobni automobil Peugeot 308 kojim je upravljala ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac.

Očevid na mjestu nesreće provelo je Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima. Alkotestom je utvrđeno kako ministrica nije vozila pod utjecajem alkohola, ali nije imala važeću vozačku dozvolu.

“Sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, izrečena joj je novčana kazna u iznosu od 1000 kuna, odnosno 500 kuna ako se plati na mjestu utvrđenja prekršaja, što je vozačica odmah i učinila”, izvijestili su tada iz policije.

Komentiraj