naoružan

Određen pritvor dileru kojem je pronađeno više od tri kila droge, dva pištolja i prigušivač

Dežurni zamjenik općinskog državnog odvjetnika u Splitu ispitao je 38-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog postojanja osnovane sumnje da jepočinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama i kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

“Općinsko državno odvjetništvo u Splitu donijelo je i rješenje o provođenju istrage kojim se osnovano sumnja da je okrivljenik 21. lipnja 2019. oko 13,15 sati u iznajmljenoj garaži koju koristi na području Županije splitsko-dalmatinske, u cilju daljnje prodaje, držao 502 grama droge kokain, 643,40 grama droge heroin, tisuću tableta droge MDMA-ecstasy ukupne mase 405 grama i droge amfetamina-speed ukupne mase 1680 grama, koje su bile namijenjene daljnjoj prodaji i koje se nalaze na Popisu droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti droga, te tvari koje se mogu uporabiti za izradu droga, kao i tri digitalne vage za precizno mjerenje s vidljivim tragovima droge heroin, kokain i amfetamin, jedan električni mikser s vidljivim tragovima droge heroin, te novčani iznos od tri tisuće kuna”, stoji u priopćenju DORH-a.

Postoji osnovana sumnja i da je držao kod sebe jedan prigušivač pucnja- oružja kategorije A, koje je građanima zabranjeno posjedovati.

Nakon ispitivanja okrivljenika dežurni zamjenik općinskog državnog odvjetnika podnio je sucu istrage Županijskog suda u Splitu prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog straha od utjecaja na svjedoke, kao i straha da će nastaviti s činjenjem kaznenih djela.

Sudac istrage prihvatio je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika i donio rješenje kojim se temeljem predložene odredbe određuje istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.

Komentiraj