Sjećate li se događaja?

On srušio Radu, Rade njega: Podignuta optužnica protiv 66-godišnjaka koji je srušio kip

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu je, nakon provedenog istraživanja, podiglo optužnicu protiv 66-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog počinjenja kaznenog djela teške krađe i kaznenog djela oštećenja tuđe stvari.

Riječ je o muškarcu koji je 7. studenog prošle godine srušio kip Rade Končara u Splitu. Prije toga je, prema optužnici, provalio u ugostiteljski objekt i ukrao boce alkoholnog pića u vrijednosti od 300 kuna.

“Tereti ga se i da je istog dana oko 4,45 sati u parku na području iste županije uporabom fizičke snage i guranjem iz ležišta izvalio spomenik sa poprsjem narodnog heroja iz Narodnooslobodilačkog rata, a spomenik je prilikom guranja pao na okrivljenika i potom na tlo. Počinjenjem ovog kaznenog djela jedinici lokalne samouprave pričinjena je materijalna šteta u iznosu od 2.490,00 kuna”, stoji među ostalim u priopćenju DORH-a.

Bista mu je pala na nogu i slomila potkoljenicu. Ostao je zarobljen pod bistom gdje ga je i našla policija. Medijima je kasnije, iz bolničke postelje, izjavio da nema ništa protiv Rade Končara. Društvene mreže danima su se sprdale s njegovim činom.

“Rade Končar lomi noge fašistima i 76 godina nakon što su ga strijeljali!”, “Rade Končar sam zadržao ustašu do dolaska policije” – samo su neke od objava na društvenim mrežama.

Komentiraj