kazneno djelo na štetu djeteta

Počelo privođenje osumnjičenih za grupno silovanje maloljetnice: Sudac koji ih je pustio da se brane sa slobode otvorio bolovanje

Dvojica od petorice mladića osumnjičenih da su silovali maloljetnu djevojku u četvrtak oko 18 sati privedeni su u istražni zatvor u Zadru.

Prvo privođenje u zgradu u kojoj su sud i policijska postaja u centru Poluotoka bilo je nešto prije 18 sati kad su prvog mladića dovezli u pritvor. Policijski automobil kojim su ga dovezli imao je zatamnjena stakla i ušao je u zgradu. Drugog mladića su dovezli dvadesetak minuta kasnije.

Hrvoje Visković, sudac i glasnogovornik Županijskog suda u Zadru ranije je poslao priopćenje u kojem je naveo da je Izvanraspravno vijeće toga suda danas nakon zaprimanja žalbi stranaka, donijelo odluku u vezi s istražnim zatvorom te da je odluka napisana i otpremljena strankama. U popodnevnom priopćenju nije bilo navedeno o kakoj se odluci radi.

Glasnogovornica PU zadarske Ivana Grbin izjavila je večeras da je zadarska policija zaprimila od suda rješenje o privođenju i da kao i inače postupaju po tom rješenju.

Sud donio odluku o istražnom zatvoru za osumnjičene silovatelje iz Zadra

Petorica mladića istražnom su sucu Ivanu Markoviću privedena prošli petak, 11. listopada. On ih je tada pustio da se brane sa slobode.

Sudac Marković je zbog navodnih prijetnji zatražio zaštitu policije te otvorio bolovanje.

Budući je on sudac i u slučaju oca sa Paga koji je svoje četvero djece bacio kroz prozor, i to je suđenje odgođeno i ne zna se kada će početi.

Komentiraj