remetili javni red i mir

Pijani Britanci radili nered u Splitu, privedeni u postaju uz sredstva prisile

U subotu, pola sata iz ponoći, na Obali Lazareta u Splitu ispred ugostiteljskog objekta tri strana državljanina su u alkoholiziranom stanju narušavala javni red i mir.

Ubrzo su stigla dva policijska službenika na mjesto događaja. Maloljetni (17) strani državljanin je udario jednog policijskog službenika nakon čega su nad njim uporabljena sredstva prisile. Obzirom da je 21-godišnji strani državljanin zajedno sa još jednim maloljetnim stranim državljaninom i dalje narušavao javni red i mir i odbio je postupiti po izdanoj zapovijedi da prestane, nad 21-godišnjakom su također uporabljena sredstva prisile (tjelesna snaga i sredstva za vezivanje).

Sva trojica državljana Velike Britanije su dovedena u službene prostorije i zadržana do otriježnjenja, nakon čega je nad njima provedeno kriminalističko istraživanje.

Za jednog maloljetnika utvrđeno postojanje sumnje da je ostvario obilježja kaznenog djela Prisila prema službenoj osobi, radi čega je protiv njega nadležnom Državnom odvjetništvu specijaliziranom za mladež podnesena prijava. Za 21-godišnjaka i drugog maloljetnika utvrđeno je postojanje sumnje da su ostvarili obilježja prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, te su privedeni na sud uz optužni prijedlog.

Komentiraj