"prisila prema službeniku"

Incident u Splitu: Pijani vozač pokušao pobjeći od policajaca, njegov prijatelj ih fizički napao

Jučer, rano ujutro, oko 3.00 sata splitska policija je zaustavila Passat splitskih registarskih oznaka kojim je u vidno alkoholiziranom stanju upravljao 48-godišnjak.

S njim je u automobilu bio i 46-godišnjak, a zaustavljeni su na odvojku ulice Put Duilova.

Vozač se prethodno nije zaustavio na znak stop koji mu je pokazala policija na kolniku ulice Kralja Stjepana Držislava.

Prilikom postupanja policajaca vozač je odbijao izići iz vozila, predati na uvid dokumente i podvrći se alko-testiranju. Kada je obaviješten kako će biti zadržan do otrježnjenja pokušao se udaljiti i oglušio se na naredbu da se zaustavi, nakon čega su policijski službenici koristili sredstva prisile.

Suvozač iz vozila se fizički suprotstavio policijskim službenicima kako bi ih spriječio u postupanju prema vozaču. Obojica su dovedena u nadležnu policijsku postaju te je nakon zadržavanja do otrježnjenja i provedenog istraživanja 48-godišnji vozač uz Optužni prijedlog iz čl. 32., čl. 242. i čl. 289. Zakona o sigurnosti prometa na cestama doveden na Prekršajni sud.

Nad 46-godišnjim suvozačem je zbog sprječavanja policijskog službenika u obavljanju službene radnje provedeno kriminalističko istraživanje te je zbog osnova sumnje u počinjenje kaznenog djela Prisila prema službenoj osobi podnijeta kaznena prijava nadležnom Državnom odvjetništvu.

Komentiraj