"obijesna vožnja"

Podignuta optužnica: Mladić kod Trilja vozio s više od dva promila i izazvao nesreću u kojoj je poginula žena

Zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom podignuta je optužnica protiv 27-godišnjeg vozača. Županijsko državno odvjetništvo optužnicu je podiglo nakon provedene istrage.

Optužnicom mu se stavlja na teret da je 29. travnja ove godine, pola sata iza ponoći, u Trilju upravljao vozilom Renault Laguna, pod utjecajem najmanje 2.23 promila alkohola u krvi i prouzročio prometnu nesreću.

“Tereti ga se da je vozeći obijesnom vožnjom iz smjera sjevera u smjeru juga od 103 km/h na dijelu gdje je brzina kretanja ograničena na 50 km/h postupio protivno odredbama članka 51. stavak 1., članka 53. stavak 1. i članka 199. stavak 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Okrivljenik je, tereti ga se, bio svjestan da uslijed takve vožnje može prouzrokovati prometnu nesreću i na istu je pristao jer je uslijed psihofizičkog stanja omamljenosti u kojem se nalazio, nedozvoljenoj i neprilagođenoj brzini uvjetima noćne vožnje po mokrom i skliskom kolniku svojim vozilom prešao preko pune linije na lijevu stranu prometnice”, stoji u priopćenju DORH-a.

DORH objavio detalje: Pijan vozio 100 km/h brže od dopuštenog i skrivio nesreću u Trilju

U tom trenutku je iz suprotnog smjera stiglo vozilo marke Renault Megane kojim je upravljala 51-godišnja žena. 27-godišnjak je prednjim lijevim dijelom svog automobila udario u prednji lijevi dio auta žene koje je zatim od siline udarca odbačeno do obližnje benzinske postaje.

Od posljedica ozljeda nesretna žena preminula je na mjestu događaja.

Komentiraj