sa šireg splitskog područja

Podignuta optužnica protiv žene koja je navodno seksualno zlostavljala sina

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv 46-godišnjakinje sa šireg splitskog područja koju se tereti za počinjenje kaznenog djela spolnog odnošaja s djetetom i kaznenog djela spolne zlouporabe djeteta starijeg od petnaest godina.

“Optužnicom se okrivljenici stavlja na teret da je počinila navedena kaznena djela tijekom 2007. i 2008. godine te tijekom proljeća i ljeta 2018. godine u stanu na području Županije splitsko-dalmatinske na štetu svog djeteta”, stoji u priopćenju DORH-a.

Zbog sumnje da je seksualno zlostavljala svoga sina (rođen 2000. godine), žena je uhićena i privedena pred istražnog suca početkom veljače ove godine.

Iako se tražilo njezin pritvor zbog utjecaja na svjedoke te zbog straha od ponavljanja djela, puštena je da se brani sa slobode.

To je bilo drugi put u svega šest mjeseci da je privedena. Prvi put to je bilo u rujnu prošle godine, a tada je 50 dana provela u istražnom zatvoru. Puštena je uz mjeru opreza zabrane kontaktiranja sa sinom, koji je preselio kod drugih članova obitelji.

Komentiraj