opet gori kod šibenika

Požar u Dubravicama kod Skradina gase vatrogasci i dva kanadera

Požar koji je u četvrtak nešto prije 15 sati planuo na području Dubravica gase 23 vatrogasca i dva kanadera, informacije su iz Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije.

Zapovjednik šibenske javne vatrogasne postrojbe (JVP) Volimir Milošević rekao je da gori u borovoj šumi na području Dubravica, odnosno Graova. S obzirom da je riječ o borovoj šumi na nepristupačnom terenu zatražena je pomoć zračnih snaga, istaknuo je Milošević.

Na terenu su 23 vatrogasca JVP Šibenik te dobrovoljnih vatrogasnih društva (DVD) iz Šibenika, Dubravica, Bilica i Skradin s devet vozila.

Inače, ovo je drugi požar koji je u četvrtak planuo na području Šibensko-kninske županije, gdje je jutros požar planulo u Donjem Polju.

Samostalna služba za odnose s javnošću i izdavaštvo Ministarstva obrane (MORH) izvijestila je da će se kanaderima u gašenju ovoga požara priključiti i Airtractor AT-802 koji se nalazi u protupožarnom izviđanju.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone, odnonso od 17. lipnja do zaključno 7. kolovoza ove godine, zračne protupožarne snage bile su angažirane u gašenju 22 požara – 13 u Šibensko-kninskoj, tri u Zadarskoj, dva u Splitsko-dalmatinskoj te po jedan u Dubrovačko-neretvanskoj, Ličko-senjskoj, Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji, dok su kopnene snage Hrvatske vojske bile angažirane dva dana na požarištu Južna Dubrava kod Šibenika s ukupno 102 pripadnika, priopćio je MORH.

Komentiraj