rekonstrukcija nesreće

Poznate su okolnosti jučerašnje nesreće kod rotora na Žnjanu: Evo što se dogodilo

Vozač (39) mazde 323 koji je izazvao prometnu nesreću u petak kasno poslijepodne na rotoru na splitskom Žnjanu bio je pijan te je zadržan u policiji do subote ujutro.

Od posljedica sudara tri osobna automobila putnica (83) iz fiata punta je zadobila prijelom rebara dok je vozač (50) iz istog automobila lakše ozlijeđen.

Rotori uzvraćaju udarac: Dosta im je izrugivanja

Prema prvim informacijama, vozač mazde je oko 17,56 upravljao vozilom Velebitskom ulicom u smjeru Žnjana kada je izgubio nadzor i udario u prometni otok. Od udarca se mazda jednim dijelom popela na otok kojim se nastavila kretati nakon čega se ponovno spustila na kolnik, piše Slobodna Dalmacija.

I dalje se nekontrolirano krećući vozilo je došlo do raskrižja s Bračkom ulicom gdje je udarilo u betonske vaze na rotoru. Od udarca u vaze mazda se odbila i završila u suprotnoj kolničkoj traci u kojoj je naletjela na fiata punta koji je dolazio iz smjera Žnjana. U njemu su se nalazili vozač i putnica koji su ozlijeđeni, a njihov fiat se od udarca mazde odbio i udario u drugog fiata punta.

Vozač i putnica iz fiata su odmah prevezeni u KBC Split gdje su bili na liječničkoj obradi do kasno navečer. Utvrđeno je kako žena ima tešku tjelesnu ozlijedu frakture rebara dok je vozač lakše ozlijeđen.

Policija je na mjestu nesreće obavila očevid i nakon manje od dva sata pustila promet koji je bio zatvoren u smjeru Žnjana i Žnjanskih blizanaca. Obavili su alko-testiranje i utvrdili kako je vozač mazde 323 pod utjecajem alkohola te su ga odveli u službene prostorije i zadržali do prestanka djelovanja opojnog sredstva. U prometnoj nesreći nije zadobio ozlijede. Nakon što se točno utvrde sve okolnosti podnjet će se odgovarajuća prijava, piše Slobodna Dalmacija.

Komentiraj