Slala SMS-ove

Prijetila vlasnicima firmi i tražila od njih novac: Nije zaradila ni eura, ali je optužnicu

Općinsko državno odvjetništvo Splitu podiglo je, nakon provedene istrage, optužnicu protiv 43-godišnjakinje s područja Kaštela zbog pokušaja iznude i lažnog prijavljivanja kaznenog djela.

Tako joj se na teret stavlja da je 6. srpnja 2018. godine na području Splitsko-dalmatinske županije svom susjedu, inače vlasniku autoservisa i pizzerije, slala SMS-ove prijetećeg sadržaja i tražila od njega da joj preda 20 tisuća eura. Poruke su kod njega izazvale strah pa je policiji prijavio nepoznatog počinitelja zbog počinjenja kaznenog djela iznude u pokušaju.

Nešto kasnije je na isti način pokušala od svog poznanika, voditelja poslovanja trovačkog društva, iznuditi duplo veći iznos. Opet je slala SMS poruke s prijetnjama, a ovaj je to uskoro prijavio policiji.

23. srpnja je opet ponovila isto, i to dva puta. Prvo je slala poruke vlasniku ugostiteljskog objekta, a zatim vlasnici apartmana. Od muškarca je tražila iznos od 150 tisuća kuna, dok je od žene pokušala iznuditi 30 tisuća eura. Svima je prijetila da će im poslati inspekcije.

“Okrivljenicu se tereti da je potom sutradan, 24. srpnja 2018. na području iste županije, svjesna da to što prijavljuje nije istina i u cilju lažnog prijavljivanja, nepozvana pristupila u policijsku postaju te na zapisnik podnijela kaznenu prijavu protiv dva nepoznata počinitelja odnosno da su je dvojica muškaraca između 28. i 30. lipnja 2018. u vremenu od 00,30 sati do 1,10 sati, na putu od posla do adrese stanovanja, protupravno lišili slobode na način da ju je jedan muškarac na silu ugurao u vozilo, a potom su je odvezli na njoj nepoznato mjesto i naredili da se skine.

Navela je da su je nakon toga fotografirali ili snimali te kasnije ucjenjivali objavom njenih nagih fotografija ako im ne preda novčani iznos od najmanje 240.000,00 kuna, koji im je ona predala u više navrata”, stoji u optužnici.

Komentiraj