nije otplaćivala rate

Rodbina i prijatelji joj podizali kredite: Šezdesetogodišnjakinja se “osladila” s tri milijuna kuna pa optužena za prijevaru

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu je podignulo optužnicu protiv 60-godišnje hrvatske državljanke, zbog sumnje da je počinila prijevaru.

Stavlja joj se na teret da je na ovaj način sebi priskrbila nešto više od tri milijuna kuna. Sve se odvijalo na području Splitsko-dalmatinske županije.

Žena je u više navrata od 1. siječnja 2008. godine do 11. rujna 2018. godine, u namjeri da si pribavi nepripadnu materijalnu korist, tražila od rodbine i prijatelja da za nju podignu kredite i zajmove u različitim bankama i drugim kreditnim institucijama te je od njih tražila pozajmice. Svojim žrtvama je kazala da će kredite plaćati po mjesečnim anuitetima, kao i da će vratiti pozajmice kad bude u mogućnosti.

Kako žrtve nisu ništa sumnjale, ženi su novac predavale na ruke. Ona ga je zadržala za sebe, a rate kredita nije otplaćivala. Nije vratila ni pozajmice.

Počinjenjem ovog kaznenog djela 60-godišnjakinja je pribavila ukupnu nepripadnu materijalnu korist od 3.004.615,63 kuna.

Komentiraj