napad na srbe

Sedmorica napadača iz Uzdolja moraju se vratiti u pritvor

Sedmorica od šesnaest osumnjičenika za napad na kafić u Uzdolju, prije tri tjedna puštena su da se brane sa slobode, no RTL doznaje kako je Sud, odlučujući o žalbi, naredio da se svi moraju vratiti u pritvor. Potvrdio je to za RTL odvjetnik Branimir Zmijanović.

“4. studenog je datirana odluka o produženju istražnog zatvora. Ja sam danas zaprimio tu odluku i koliko sam uspio vidjeti, odluka je ista. Odnosno preinačeno je Rješenje Županijskog suda čime je produžen istražni zatvor za dva mjeseca od trenutka uhićenja”, kazao je odvjetnik Zmijanović za Vijesti.hr.

Kazao je i kako su vjerojatno i drugi odvjetnici dobili isto rješenje koje, kako kaže, još mora proučiti.

Vratili se maskirani

Podsjetimo, osumnjičeni su, kao pripadnici jedne navijačke skupine iz Splita, 21. kolovoza ove godine s više osobnih vozila se uputili prema mjestu Uzdolje, kako bi otišli u ugostiteljski objekt, gdje su se susreli s ranije prijavljenim, znajući da se u tom ugostiteljskom objektu prati nogometna utakmica Crvena Zvezda-Young Boys. U ugostiteljskom objektu su se susreli s ranije prijavljenim, a došli su s namjerom nasilničkog ponašanja prema zatečenim osobama.

Nakon dolaska u Uzdolje parkirali su vozila uz cestu u blizini ugostiteljskog objekta oštećene, nakon čega je jedan od osumnjičenih izašao iz vozila i otišao pješice u navedeni kafić s ciljem izviđanja, gdje se zadržao kraće vrijeme, izvidjevši situaciju o gostima kafića, a potom se vratio do osumnjičenih.

Potom su se oko 22.15 sati osobnim vozilima vratili ispred ugostiteljskog objekta u koji su ušli, zajedno s ranije prijavljenim, maskiranih lica s tzv. fantomkama, majicama i maramama, noseći u rukama razne drvene i metalne predmete, dok su vozači ostali čekati u vozilima.

Ulaskom u ugostiteljski objekt, zbog mržnje na nacionalnoj osnovi osumnjičeni su verbalno vrijeđali oštećenu vlasnicu objekta i zatečene goste, uništavajući inventar ugostiteljskog objekta palicama. Potom su palicama napali zatečene goste u objektu zbog čega je njih petero lakše ozlijeđeno, među kojima i jedan maloljetnik.

Istražni zatvor

Četvorici okrivljenika, nakon isteka jednog mjeseca istražnog zatvora, produljen je istražni zatvor za daljnja dva mjeseca. Jedan od okrivljenika još je u istražnom zatvoru koji mu je određen u trajanju od mjesec dana, ali je kasnije uhićen.

Dvojici okrivljenika, nakon što im je istekao istražni zatvor od mjesec dana, određene su mjere opreza te jednom dnevno imaju obvezu javiti se u nadležnu policijsku postaju. Jednom od okrivljenika ukinut je istražni zatvor po prijedlogu državnog odvjetnika, jer ima vjerodostojan alibi da se u inkriminirano vrijeme nalazio na posve drugom mjestu.

A za jednog je okrivljenika odbijen prijedlog za određivanje istražnog zatvora jer sudac istrage smatra da nema osnovane sumnje da je počinio kaznena djela za koja se tereti, pišu Vijesti.hr.

Komentiraj