UŽAS KOD SVETE HELENE

Skrivio stravičnu nesreću, a nije odmah uhićen: Zašto je policija čekala dva dana?

Policija je sinoć uhitila vozača koji se BMW-om u četvrtak na naplatnoj postaji Sveta Helena zabio u dva automobila, prilikom čega je teško ozlijeđena tročlana obitelj.

Iako je neposredno nakon nesreće pušten na slobodu, međimurska policija ipak mu je sinoć pokucala na vrata jer je u slučaju došlo do novih saznanja. U međuvremenu, ozlijeđena obitelj se oporavlja.

Vozač koji je luđački u punom brzini doletio na naplatne kućice i zamalo uzeo živote mlade tročlane obitelji, ipak je, nakon što je dva dana proveo kod kuće, iza rešetaka.

Uhićen na području Međimurske županije

“Na zahtjev PU zagrebačke mi smo 35-godišnjaka uhitili s područja Međimurske županije i priveli smo ga na područje Zagrebačke županije, znači on je predan policiji Zagreba”, kazao je glasnogovornik PU međimurske, Radovan Gačal.

Točnije, pritvorskom nadzorniku odakle je trebao otići na ispitivanje u Državno odvjetništvo gdje je trebao dati odgovore na pitanja koje od četvrtka postavlja cijela Hrvatska. Kako je moguće da je doletio silnom brzinom i gotovo bez kočenja se zabio u automobile ispred sebe? Mnogima je enigma i zašto nije odmah uhićen?

“Dakle nije pravilo niti to mora biti tako da se svaki počinitelj ovog kaznenog djela mora lišiti slobode i da odmah mora biti doveden na ispitivanje kod državnog odvjetnika. Ovdje je vrlo vjerojatno riječ o tome da je u ovom međuvremenu policija u suradnji s državnim odvjetništvom došla do nekih saznanja koja nije imala u prethodnom razdoblju”, rekao je odvjetnik Fran Olujić.

Vozač je u utorak stigao s odvikavanja od droge

Je li to potvrda teleoperatera o razgovoru na mobitel za vrijeme vožnje ili pak nalaz krvi i urina koji je pokazao prisutnost određenih supstanci, još se ne zna. A da je moguće da ih je bilo, govori i informacija da je vozač u utorak, kako smo sinoć otkrili, stigao s liječenja od droge. No, za sada je bitnije od toga da je obitelj izvan životne opasnosti.

“Teško je reći da su potpuno osvijestili što se dogodilo i koliku su u biti sreću imali. On još uvijek kako je imao potres mozga često ponavlja ista pitanja što je i za očekivat kod takvih bolesnika, ali je osvijestio da su imali veliku saobraćajnu ružnu nesreću i da su bili ugroženi njegovi uži članovi obitelji”, rekla je specijalistica anesteziologije i intenzivnog liječenja, Tina Tomić Mahečić.

Doktorica Tomić na zagrebačkom Rebru brine o ocu, inače bivšem treneru naše poznate tenisačice Petre Martić, koji je još na intenzivnoj. Njegov 7-godišnji sin je s intenzivne prebačen na dječju kirurgiju i nalazi se na katu ispod.

Hoće li vozač ostati u istražnom zatvoru?

“Osjeća se dobro gleda crtiće, veselo je na odjelu. Na kratko smo pustili članove njihove uže obitelji čisto da ih malo smire da se osjećaju bolje. Ljudi su putovali iz Australije. S obzirom na cijeli scenarij same nesreće koji je bizaran, oni su zaista imali sreće i nadam se da će cijela ta priča lijepo završit”, kazala je Tomić Mahečić.

Majka je također puno bolje i oporavlja se u KB Dubrava. Iako se međusobno njih troje ne mogu čuti niti će se tako skoro vidjeti, jedni o drugima znaju da su dobro.

Hoće li vozač iz Čakovca ostati u istražnom zatvoru, trebalo bi se znati sutra.

Komentiraj