tražile su posao

Splitska policija privela beskućnice: Živjele su na ulici mjesec dana, nisu bile agresivne

Rano popodne splitska policija, najvjerojatnije zbog skitnje, privela je dvije beskućnice koje oko mjesec dana stanuju u malom parku pored Osnovne škole Pojišan. U ovom trenutku nije poznato kako će se okončati procedura, no kako doznajemo, sirote žene nisu bile agresivne, niti su ikome pravile probleme.

“Sukladno Vašoj obavijesti u ovom mailu, ova služba će podzeti potrebne radnje iz svoje nadležnosti te uspostaviti suradnju s drugim mjerodavnim”, stoji u mailu koji je Index dobio od Merice Šarčević, voditeljice Odjela za odrasle osobe splitskog Centra za socijalnu skrb.

Đordana Barbarić, direktorica udruge Most, bila je informiranija. Prema njezinim informacijama, dvije žene već dulje vrijeme žive na ulici, a jedna je i ranije “bila u sustavu socijalne skrbi”.

Koliko joj je poznato, nisu obiteljski povezane, ali, kako je objasnila, žene se na ulici udružuju jer su zajedno teža meta za kriminalce i kojekakve luđake. Kako su, pak, dospjele među beskućnike, nije poznato, tek je Barbarić za Index kazala da žene na ulicu često dolaze bježeći od nasilnih partnera.

Neslužbeno se doznaje da je komunalni redar nekoliko puta obišao beskućnice. Tražile su bilo kakav posao, surađivale su, dopustile da komunalci bace stvari koje im nisu potrebne, no nisu imale dokumente.

 

Komentiraj