ubojstvo u solinu

Sve bizarniji detalji: Djevojka vjerovala da ju je začarala baka mladića kojem je zarila nož u prsa

Istražni sudac splitskog Županijskog suda odredio je jednomjesečni istražni zatvor I.G. (25) koja je osumnjičena da je kuhinjskim nožem ubila nevjenčanog supruga E.Ž. (33) u srijedu navečer u obiteljskoj kući u Sv. Kaju, na predjelu Marusinac.

Istražni zatvor određen joj je zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Pred tužiteljem nije iznosila obranu već se branila šutnjom. Prije ispitivanja je obavila razgovor sa sudskom vještakinjom za psihijatriju koja je utvrdila da je djevojka raspravno sposobna te da ne postoji opasnost da počini neko teže kazneno djelo kao i da nije opasna za okolinu.

Motiv ovog zločina još nije poznat. Svemu je prethodila svađa, a u jednom je trenutku I.G. kuhinjskim nožem, ubola u lijevu stranu E.Ž. presjekavši mu vene i arterije u prsištu. Uzrok njegove smrti najvjerojatnije je iskrvarenje, no detalji će biti poznati nakon provedene obdukcije.

Nakon uboda, nesretni je muškarac uspio izaći iz kuće i čak prozboriti nešto o tome da ga je ona ubola, a onda je pao na zemlju.

Ona nije izašla za njim već se zaključala u stan pa je policija, po dolasku, morala silom provaliti vrata i ući. U stanu su pronašli zakrvavljeni nož i djevojku koja je obilno krvarila iz rezne rane na desnoj ruci.

Neki su svjedoci istražiteljima kazali kako je I.G. prije pet godina došla živjeti kod E.Ž. u obiteljsku kuću te da je među njima u početku bilo nekakvih verbalnih nesuglasica, no da nije bilo nikakvih fizičkih sukoba niti ju je on ikada udario ili nešto slično napravio, piše Slobodna Dalmacija.

No, navodno se djevojka od početka osjećala nelagodno u tom stanu te je vjerovala da ju je začarala njegova baka koja živi u blizini. Zbog toga nije mogla jesti, slabo je spavala i mučile su je noćne more pa ju je obitelj odvela čak i kod svećenika da je ispovjedi i pomogne joj.

Njenu obranu preuzeo je odvjetnik Eduard Sušac koji je odbacio tvrdnje da su djevojku opsjedali ‘demoni i utvare’ te je kazao kako su sve to insinuacije i špekulacije.

“Mojoj je klijentici određen istražni zatvor, no smatram da osnova za to nema jer nema neposrednih svjedoka samog tragičnog događaja. Moja je klijentica bila iscrpljena i zbog toga nije iznijela obranu, a u daljnjem tijeku postupka očekujemo da se obavi detaljno psihijatrijsko vještvo odnosno dubinska analiza njene psihe kako bi se utvrdilo njeno stanje”, kazao je za Slobodnu Dalmaciju odvjetnik Sušac te najavio žalbu na rješenje o određivanju istražnog zatvora.

Komentiraj