Ubojstvo u Solinu / Sve bizarniji detalji: Djevojka vjerovala da ju je začarala baka mladića kojem je zarila nož u prsa

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL, Ivo Čagalj/PIXSELL

Slabo je spavala i mučile su je noćne more pa ju je obitelj odvela čak i kod svećenika da je ispovjedi

11.10.2019.
14:21
Davor Puklavec/PIXSELL, Ivo Čagalj/PIXSELL
VOYO logo

Istražni sudac splitskog Županijskog suda odredio je jednomjesečni istražni zatvor Ivani G. (25) koja je osumnjičena da je kuhinjskim nožem ubila nevjenčanog supruga Emila Ž. (33) u srijedu navečer u obiteljskoj kući u Sv. Kaju, na predjelu Marusinac.

Istražni zatvor određen joj je zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pred tužiteljem nije iznosila obranu već se branila šutnjom. Prije ispitivanja je obavila razgovor sa sudskom vještakinjom za psihijatriju koja je utvrdila da je djevojka raspravno sposobna te da ne postoji opasnost da počini neko teže kazneno djelo kao i da nije opasna za okolinu.

Motiv ovog zločina još nije poznat. Svemu je prethodila svađa, a u jednom je trenutku Ivana kuhinjskim nožem, ubola u lijevu stranu Emila presjekavši mu vene i arterije u prsištu. Uzrok njegove smrti najvjerojatnije je iskrvarenje, no detalji će biti poznati nakon provedene obdukcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon uboda, nesretni je Emil uspio izaći iz kuće i čak prozboriti nešto o tome da ga je ona ubola, a onda je pao na zemlju.

Ivana nije izašla za njim već se zaključala u stan pa je policija, po dolasku, morala silom provaliti vrata i ući. U stanu su pronašli zakrvavljeni nož i Ivanu koja je obilno krvarila iz rezne rane na desnoj ruci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki su svjedoci istražiteljima kazali kako je Ivana prije pet godina došla živjeti kod Emila u obiteljsku kuću te da je među njima u početku bilo nekakvih verbalnih nesuglasica, no da nije bilo nikakvih fizičkih sukoba niti ju je on ikada udario ili nešto slično napravio, piše Slobodna Dalmacija.

No, navodno se Ivana od početka osjećala nelagodno u tom stanu te je vjerovala da ju je začarala Emilova baka koja živi u blizini. Zbog toga nije mogla jesti, slabo je spavala i mučile su je noćne more pa ju je obitelj odvela čak i kod svećenika da je ispovjedi i pomogne joj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njenu obranu preuzeo je odvjetnik Eduard Sušac koji je odbacio tvrdnje da su djevojku opsjedali 'demoni i utvare' te je kazao kako su sve to insinuacije i špekulacije.

"Mojoj je klijentici određen istražni zatvor, no smatram da osnova za to nema jer nema neposrednih svjedoka samog tragičnog događaja. Moja je klijentica bila iscrpljena i zbog toga nije iznijela obranu, a u daljnjem tijeku postupka očekujemo da se obavi detaljno psihijatrijsko vještvo odnosno dubinska analiza njene psihe kako bi se utvrdilo njeno stanje", lazao je za Slobodnu Dalmaciju odvjetnik Sušac te najavio žalbu na rješenje o određivanju istražnog zatvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo