ubojstvo u pločama

Tko je mladić koji je ubio oca jer mu ovaj nije htio dati ključeve od automobila?

Jučer se u poslijepodnevnim satima na Staševici kod Ploča dogodio nezapamćen zločin. Kako smo već pisali, došlo je do svađe između oca i sina, a svađa je završila tragičan način – sin je zadavio oca (64).

Ovakav stravičan zločin Ploče i šira okolica ne pamte. Nitko ne može sa sigurnošću reći što je navelo Nikolu da ubije vlastitog oca.

Ubojstvo u Pločama: Nakon svađe sin zadavio oca

Po jednoj verziji priče, ugušio ga je jastukom, a po drugoj ga udavio golim rukama. No, svi detalji će biti poznati nakon dovršene kriminalističke obrade.

Policijska izvješća još uvijek ne iznose službene detalje zločina, ali novinari Slobodne Dalmacije su saznali da je ubojstvu prethodila verbalna svađa oca i sina.

Nikola je navodno tražio ključeve osobnog automobila da s njime pođe do grada, otac mu ih nije htio dati, a to je bio povod velikoj verbalnoj svađi u koju su se navodno upetljali i još neki članovi obitelji. No, nitko nije mogao ni zamisliti da će se obiteljska prepirka pretvoriti u neviđeni zločin.

Nakon svađe i naguravanja, Nikola je navodno otišao na kat kuće i tamo se zatvorio u sobu. Njegov otac je nedugo nakon toga pošao za njim kako bi ga umirio i izgladio nesporazum.

Međutim, situacija je eskalirala. U napadu bijesa i agresije Nikola je savladao oca Zorana, koji je bio bolestan i nije imao fizičku kondiciju. Nedugo nakon toga ga je udavio, piše Slobodna Dalmacija.

Nikola Kežić je navodno otprije poznat po svom nasilnom ponašanju. Mještani Staševice pričaju i da je bio sklon konzumaciji droga.

“Svakako čudno se ponašao i mještani su ga se klonili”, kazala je za Slobodnu Dalmaciju jedna starija gospođa koja je htjela ostati anonimna.

“Bože sačuvaj što se dogodilo. Ovo je malo mjesto i svatko svakoga poznaje. Čula sam da je mladić bio sudionik tučnjave prije nekoliko godina i da se od tada čudno ponašao. Ali ovakvo nešto nismo mogli ni slutiti”, kazala je.

Inače, za obitelj Kežić mještani Staševice kažu da je mirna i povučena.

Osim Nikole, imaju još dvije kćeri i dva sina.

“Taj mali nije nikako bio dobar. Od oca je stalno tražio novac. Nije želio raditi a novac mu nisu mogli napripraviti. Eto lani je bio zaposlen na javnim radovima, ništa nije želio raditi, samo je badava primao tu plaću”, rekao je jedan od susjeda obitelji Kežić za Slobodnu Dalmaciju.

Nikola je navodno završio za mesara, ali tim se poslom nije htio baviti.

Od susjeda su doznali da nije imao položen vozački ispit, a stalno je vozio auto. Zato mu otac nije ni htio dati ključeve da negdje ne pogine ili nekoga ne unesreći.

Komentiraj