Burna noć

Tučnjava migranata u Šidu: trojica potegli noževe, devetorica pokušala ilegalno ući u Hrvatsku skrivajući se među ženskim kožnim torbama

U tuči četiri migranta trojica su ozlijeđena i upućena u bolnicu u Srijemskoj Mitrovici, dok je vinovnik incidenta pobjegao s ubodnom ranom na ruci

Tri su migranta ozlijeđena u tučnjavi noževima u ponedjeljak navečer u vojvođanskom gradiću Šidu, gdje se nalaze prihvatni centri, a gotovo istodobno spriječen je ilegalan prelazak hrvatske granice skupine migranata skrivenih u kamionskim prikolicama, javila je u utorak Radio televizija Vojvodine (RTV).
U tuči četiri migranta alžirskog državljanstva trojica su ozlijeđena i upućena u bolnicu u Srijemskoj Mitrovici, dok je vinovnik incidenta pobjegao s ubodnom ranom na ruci, prije nego što mu je ukazana pomoć, navodi RTV.
Uprava carine Srbije priopćila je da je na graničnom prijelazu Šid-Tovarnik spriječen pokušaj ilegalnog ulaska na teritorij Europske unije (EU) devet migranata sakrivenih u kamionskim prikolicama među robom.
Carinici su jučer šest migranata iz Afganistana otkrili u tovarnom dijelu bugarskog kamiona, među ženskim kožnim torbama, repromaterijalom za izradu cipela i stolarijom.
Maloljetnici, između 15 i 17 godina, u prikolicu s robom su ušli tako što im je netko pomogao presjeći carinsku sajlu, koja je potom zalijepljena super ljepilom.
Oko podneva, detaljno su pregledana i dva kamiona crnogorskih registracijskih oznaka, koji su, natovareni sredstvima za pranje i čišćenje, bili na putu ka Njemačkoj.
U tovarnom prostoru jednog kamiona pronađena su dvojica muškaraca iz Afganistana, starosti 22 i 30 godina.
Među paletama s deterdžentima i sredstvima za čišćenje u drugom kamionu bio je sakriven 25-godišnji mladić iz Pakistana.
Kako je priopćeno, kao i mnogo puta ranije, ilegalni migranti iskoristili su pauzu koju vozači kamiona naprave u blizini graničnih prijelaza da se sakriju među robom i na taj način domognu EU.
Po evidenciji mjerodavnih državnih tijela, u Srbiji trenutačno boravi 3.055 maloljetnika koji se, bježeći od rata,  pokušavajudomoći zemalja zapadne Europe, što čini 47 posto ukupne migrantske populacije.
Mještani Šida i okolnih mjesta su prošle godine zbog sve većeg broja migranata i incidenata u kojima oni sudjeluju pokrenuli inicijativu za premještanje prihvatnih centara iz te općine.

Komentiraj