požar izazvala grijalica?

U domu u Zagorju stradalo šest nepokretnih staraca: “Ukućani su vrištali”

U požaru u Domu za starije i nemoćne u Andraševcu kod Oroslavja poginulo je šest nepokretnih štićenika, koji su u tom trenutku bili bez nadzora. Riječ je o pet žena i jednom muškarcu.

Objekt je bio stara zagorska kuća sagrađena od hrastova drva, a pretpostavlja se da je vatru zapalila električna grijalica koja je vjerojatno zahvatila plahtu ili deku, javlja Jutarnji list. Zbog vrlo visokih temperatura popucali su prozori na susjednoj glavnoj zgradi, pa je sreća da su vatrogasaci uspjeli spriječiti širenje požara.

“Odvojene su dvije kuće, moj član obitelji je bio u drugoj kući, onoj koja nije planula. U toj velikoj kući nalaze se pokretni ljudi, a u maloj pomoćnoj, onoj koja je izgorjela, tamo su nepokretni. Ne znam koji je uzrok požara, vjerojatno instalacije. Može biti i da je netko pušio, dovoljan je jedan opušak”, rekla je za 24sata djevojka koja je zamolila da ostane anonimna. Njezin član obitelji je srećom preživio.

“Šefica Gabrijela je nazvala kući oko pola šest. Ukućani su odmah počeli vrištati. Članica obitelji je trebala biti slobodna, ali je odmah otišla na posao. Član obitelji mi je tu u staračkom domu pa smo svi odmah otišli tamo. Došli smo odmah nakon požara.

Točan broj smrtno stradalih u požaru u staračkom domu u Zagorju utvrdit će očevid

Te dvije kuće su udaljene pola metra jedna od druge i kad je buknuo požar, svi su se probudili. Bila je panika, u sekundi je buknulo. Djelatnica iz prve kuće je otrčala na kat i nazvala vatrogasce čim je počelo gorjeti. Ali ništa se nije moglo poduzeti. Štićenici su paničarili. Djelatnica i šefica su odmah evakuirali sve”, ispričala je.

Komentiraj