deset uhićenih

U DORH dovedeno četiri od deset osumnjičenih za napad na Srbe

Deset osoba koje šibenska policija dovodi u vezu s napadima u Uzdolju, tijekom dana će biti privedeno na ispitivanje u državno odvjetništvo, javlja Šibenik.in.

Tijekom jutra su u DORH privedene četiri osobe koje je policija jučer privela. Dok su novinari snimali privođenje pred šibenskim sudom, nekoliko mladića stajalo je pred sudom i snimalo novinare, zaklanjalo im kamere, pokazivalo im srednji prst i dovikivalo uvrede nakon čega ih je legitimirala policija.

Šibenska policija jučer je izvijestila da su privedeni huligani koje dovode u vezu s napadom od 21. kolovoza kada su u kafiću u Uzdolju napadnuti građani srpske nacionalnosti dok su gledali utakmicu Crvene zvezde, s šireg područja Šibenika, Splita i Sinja te kako ih dovode u vezu s tada počinjenim kaznenim djelima nasilničko ponašanje, tjelesna ozljeda i oštećenja tuđe stvari.

Zbog incidenta koje su počinili u kafiću u Uzdolju 21. kolovoza, šibenska policija već je privela četiri osobe kojima je nakon ispitivanja u DORH-u određen jednomjesečni istražni zatvor.

Podsjetimo, napadači su dogovorno oko 22.25 sati ušli u kafić u Uzdolju znajući da u njemu veći broj građana srpske nacionalnosti gleda prijenos utakmice Crvene zvezde, a cilj im je bio s njima se obračunati kao s građanima srpske nacionalnosti i navijačima tog kluba iz Srbije.

U kafiću su tada bili vlasnik i 18 gostiju među kojima i djeca, a napadači su maskirani fantomkama, majicama i maramama te s raznim drvenim i metalnim predmetima ušli i prostor lokala i uz pogrdne riječi počeli uništavati inventar i fizički nasrtati na goste.

Više gostiju zadobilo je tjelesne ozljede, nastala šteta se procjenjuje na iznos od 25 tisuća kuna, a osumnjičenici su nakon svega pobjegli u nepoznatom smjeru, piše Šibenik.in.

Komentiraj