požat gasilo 23 vatrogasca

U požaru u Kaštel Štafiliću šteta od više milijuna kuna, uzrok otvoreni plamen na kontejnerima

U požaru koji je u nedjelju rano ujutro buknuo u krugu Srednje škole “Braća Radić” u Kaštel Štafiliću učinjena je materijalna šteta od više milijuna kuna, doznaje se od ravnateljice škole Marije Kezele.

“Prostor kojem je smješten restoran i kuhinja potpuno je izgorio te se urušio i krov, učinjena je materijalna šteta od više milijuna kuna,” rekla je Kezele za Hinu.

Kazala je i kako je vatra najprije buknula u kontejnerima za otpad, a potom se proširila na prostor u kojem su restoran i kuhinja.

Objasnila je kako su u neposrednoj blizini školska zgrada i Učenički dom ali se vatra nije proširio na njih zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca.

Vatra progutala srednju školu u Kaštel Štafiliću

Dodala je i kako tijekom nastave radnim danim u Učeničkom domu boravi 40-ak učenika, a vikendom ih ondje ostane 10-ak koliko ih je bilo i u vrijeme izbijanja požara.

Ovaj su požar gasila 23 vatrogasca iz Kaštela i Splita sa sedam vozila.

Policija je u nedjelju popodne također izvijestila kako je očevid požara završen i da je utvrđeno kako je uzrok otvoreni plamen na kontejnerima koji su smješteni uz južni zid objekta, a koji požar se proširio i na objekt.

Na objektu se urušio krov i nastala je znatna materijalna šteta, a točan iznos nastale štete utvrditi će se naknadno. Provodi se kriminalističko istraživanje.

Komentiraj