"tebra"

U Splitu uhićeno šest osoba, na Korčuli dvije

Od ranog jutra traje spektakularna akcija USKOK-a i policije u više hrvatskih gradova pa čak i u susjednoj BiH. Uhićeno je više od deset osoba koje se povezuje sa dilanjem droge, paležom i premlaćivanjima.

U sklopu akcije kodnog imena ‘Tebra’, kako su je nazvali susjedi u BiH, specijalci s fantomkama prvo su u sedam sati stigli u naselje Malešnica. U bijegu od policije tamo je uhićen muškarac koji se na brzinu pokušao riješiti droge.

Munjevita akcija potom je nastavljena u Prečkom. Policija je presrela automobil iz kojeg je izvukla muškarca. Pružao je otpor, što je vidljivo i na njegovu automobilu koji je, nakon toga, uredno stajao parkiran na mjestu događaja. Na prednjem staklu naljepnica sindikata MUP-a.

Uhićenja su se potom nastavila u drugim dijelovima grada, ali i na otoku Rabu i u Splitu. Akcija koja je počela u Hrvatskoj nastavljena je u BiH. U Ljubuškom su uhićene dvije osobe i zaplijenjeno čak 300 kilograma droge skunk.

Pavasoviću Viskoviću se “čini” da su uhićenja povezana s Dinamom

U 18 sati su krenula ispitivanja privedenih pred inspektorima USKOK-a.

Kako doznaju Vijesti.hr, gotovo svi uhićeni su stari policijski znalci. Neki od njih su i ranije bili uhićivani. Ukupno ih je 20, 10 uhićenih u Zagrebu, 6 u Splitu, dvoje na Rabu i dvoje na Korčuli.

Među uhićenima su i Đorđe Vuletić, Đoko, inače bivši policjac, pripadnik knežijske skupine kojem se sudilo u slučaju zločinačke organizacija. S njim je pao i Tomislav Sablja s kojim je već pao, prije tri godine i to zbog pokušaja krađe automobila. Uhićen je i njegov odvjetnik Andrej Ilić koji je poznat kao odvjetnik jednog od osumnjičenih na suđenju ubojicama Ive Pukanića.

Sumnjiči ih se za cijeli niz kaznenih djela iz organiziranog kriminala – premlaćivanja, paljenje automobila, dilanje drogom, a organizirani se kriminal prelio i preko granice u Bosnu i Hercegovinu. Upravo je tamo uhićeno više osoba, među njima je i jedna granična policajka za koju se sumnja, kako neslužbeno doznajemo, da je pomagala sumnjivcima da drogu prebace u Republiku Hrvatsku i to drugim, okolnim putevima, a ne preko samog graničnog prijelaza.

Povezano s Dinamom?

Kako neslužbeno doznaju Vijesti.hr, ova akcija nije odgovor na pismo Dinamu, kako se može čuti iz neslužbenih izvora iz policije, no nema sumnje da svi to povezuju jer je to pismo bilo lansirano iz policije i upiralo prstom na lude iz tzv. knežijske bande.

To pismo bilo je adresirano na samog ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića i na cijeli državni vrh. Ima li to pismo veze s današnjom akcijom, vidjet ćemo nakon što uhićeni dobiju pouku o svojim pravima. U USKOKU su započela ispitivanja osumnjičenih. Svi odvjetnici još uvijeki nisu stigli. S obzirom na to da je među uhićenima

Iz USKOK-a, doznaje se, riječ je o akciji koja se pripremala duže vrijeme.

Cijelu ovu skupinu brani poznata zagrebačka braniteljska ekipa, oni su u USKOK pozvani iza 19 sati. Moguće je da će svi uhićeni i osumnjičeni biti već danas ispitani pa ćemo i večeras možda znati što će USKOK reći, odnosno za koga zatražiti istražni zatvor.

Komentiraj