istraga u tijeku

Ubojica je u Varošu ispalio 36 metaka, a uhićene su ukupno četiri osobe

Splitska policija uhitila je ukupno četiri osobe nakon pucanjave u Varošu u kojoj su život izgubile tri osobe.

Filip Zavadlav u svom je pohodu ispalio iz automatskog oružja ukupno 36 metaka, a osim njega, uhićene su još tri osobe koje bi mogle imati neka saznanja o događaju koji je u subotu poslijepodne šokirao Split. Novosti su to koje su danas na konferenciji za medije iznijeli načelnik PU splitsko-dalmatinske Dražen Vitez, njegov zamjenik Marko Srdarević te načelnik sektora kriminalističke policije Ante Matković.

Na samom početku konferencije medijima se obratio načelnik Vitez. Kazao je da je stanje sigurnosti u gradu Splitu zadovoljavajuće.

Kako je kazao zamjenik načelnika Marko Srdarević, policija je osobu koju se sumnjiči za trostruko ubojstvo uhitila dva sata i 45 minuta nakon događaja, a prilikom uhićenja nije pružao otpor. Podsjetimo, uhićen je u kafiću Borsalino, nekoliko stotina metara udaljenom od zgrade Policijske uprave splitsko-dalmatinske. Srdarević je naglasio i da su 45 minuta nakon događaja imali identitet osobe koja je pucala. Zahvaljujući snimci koja je kružila društvenim mrežama, policija je od građana dobila vrijedne informacije.

GALERIJA Varoš pod opsadom policije nakon krvavog pohoda

“Odmah po dojavi smo sve raspoložive snage poslali na mjesto događaja. Angažirali smo dodatne policijske snage da bi mogli odgovoriti zadaćama koje su bile postavljene pred nas. Osiguravali smo širu zonu mjesta događaja, blokirali grad Split iz svih pravaca, zaštitili smo državne granice, angažirali smo službena plovila na akvatoriju da spriječimo mogućnost bijega iz Splita. Ciljano smo prikupljali obavijesti o događaju. Zahvaljujem i policiji i građanima koji su nam dojavljivali korisne informacije. Utvrdili smo objekte gdje bi se osumnjičeni mogli nalaziti, locirali smo ih, isplanirali smo mjere i aktivnosti te smo 2 sata i 45 minuta nakon počinjenja uhitili  osumnjičenog. Nije pružao otpor, doveden je u prostore policije. I dalje je na policijskoj obradi”, pojasnio je Srdarević.

O motivima nisu govorili, to je stvar istrage, ali su kazali da do sada osumnjičeni nije prijavljivao nikakve prijetnje od strane ubijenih. I danas je policija na terenu, u tijeku su pretrage stanova na više adresa.

Iako mediji još od jučer pišu da je Zavadlav u obračun krenuo zbog osvete, kao i da su ubijeni muškarci maltretirali njega i obitelj zbog duga koji je njegov brat imao prema njima, iz policije nisu to potvrdili. Pojasnili su da u ovom slučaju nije riječ o obračunu kriminalnih skupina.

Osumnjičenog se, osim za tri ubojstva, sumnjiči i za kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine. Naime, tijekom pucnjave, došlo je i do oštećenja dva automobila. U jednom od njih u tom trenu nalazile su se dvije osobe, a nisu bile meta napada.

Objavil/a Splitski dnevnik dne Nedelja, 12. januar 2020

Komentiraj