RODITELJI PROSVJEDUJU

Učenik prvog razreda vršnjacima prijetio nožem

Nekoliko desetaka roditelja okupilo se pred školom tražeći da nadležne institucije, posebno Centar za socijalnu skrb, počnu ozbiljnije rješavati probleme
Zbog problematičnog učenika prvog razreda koji je u Novom Vinodolskom prijetio nožem drugim učenicima, roditelji svoju djecu u znak protesta odlučili su da danas neće poslati u školu, piše Novi list.
Jučer navečer ravnatelj škole, Boris Turjak, održao je sastanak s roditeljima učenika 1.a razreda, u kojem je i problematični učenik. Roditelji zabrinuti za sigurnost svoje djece ni u srijedu ih nisu poslali na nastavu.
Nekoliko desetaka roditelja okupilo se pred školom tražeći da nadležne institucije, posebno Centar za socijalnu skrb, počnu ozbiljnije rješavati probleme, koji se, kako kažu, ponavlja već godinama, s djecom iz iste obitelji.
Roditelje su zasmetale optužbe predstavnika Centra za socijalnu skrb da isključuju i diskriminiraju učenike iz iste problematične obitelji jer je riječ o pripadnicima romske nacionalne manjine.
Predstavnici crikveničkog Centra za socijalnu skrb nisu došli na sastanak. Prije nekoliko je dana održan i sastanak s predstavnicima policije i Centra za socijalnu skrb, na kojem je zaključeno kako će se provesti dodatne mjere zaštite djece, piše Novi list.

Komentiraj