na rabu

Uhićen je Branimir Ćaleta, osumnjičen da je u Ukrajini ubio trudnu djevojku

Splitska policija je u suradnji s PU primorsko-goranskom u subotu, 5. srpnja, na Rabu uhitila hrvatskog državljanina rođenog 1984. godine temeljem međunarodne tjeralice.

Kako su javili iz policije, predmet je ustupljen Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu radi kaznenog progona zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela “Teško ubojstvo” koje se dogodilo 2013. godine u Ukrajini na štetu ukrajinske državljanke.

Osumnjičeni 35-godišnjak danas je predan policijskom pritvorskom nadzorniku PU splitsko-dalmatinske.

Kako piše Večernji, radi se o Branimiru Ćaleti kojeg se sumnjiči da je u Ukrajini ubio svoju djevojku Annu Kitaevu.

Anna Kitaeva je mrtva nađena zamotana u plahtu ispod kreveta u hostelskoj sobi koju je koristio Ćaleta. Udarena je nekim tupim predmetom po glavi, a kada je ubijena bila je u sedmom mjesecu trudnoće.

Ćaleta je večer prije viđen s njom u društvu, a iz hostela je otišao odmah sljedeći dan te se vratio u Hrvatsku.

Novinarima koji su ga zvali kada se za ubojstvo doznalo kazao je da nije ubio Annu Kitaevu, no nije znao pojasniti kako se njeno tijelo našlo pod krevetom u njegovoj hostelskoj sobi. Tvrdio je i da su se kada je taj put bio u Ukrajini slučajno sreli ta da nije znao da je trudna.

Njezina je obitelj pak novinarima kazala kako su uvjereni da ju je on ubio a kao mogući motiv spominjali su ljubomoru jer Ćaleta nije bio otac njenog djeteta, što mu je ona, tvrdila je njena obitelj i rekla.

Komentiraj