uhićeni nakon preuzimanja

Unuk i 75-godišnja baka internetom naručili kilogram i pol “speeda” i više od tisuću ecstasya

Nakon što su otkriveni da su preko Internet platforme iz Njemačke naručili i preuzeli paket s 1.534 grama amfetamina, tzv. “speeda” i 1.023. komada ecstasya kako bi drogu dalje preprodavali, policija je u Bjelovaru uhitila 75-godišnjakinju i 20-godišnjaka.

Bjelovarsko-bilogorska policija u srijedu je priopćila kako je istragom utvrđeno da su osumnjičeni preko Interneta iz Njemačke naručili drogu, koju su u paketu prije dva dana preuzeli u bjelovarskom Poštanskom uredu.

Uhićeni su odmah nakon što su preuzeli paket, a droga im je oduzeta.

Pretragom njihova stana pronađeno je prijenosno računalo i mobitel, koji su im poslužili prilikom narudžbe droge.

Foto: PU bjelovarsko-bilogorska

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 20-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, dok je 75-godišnjakinja puštena na slobodu.

Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru podnijeta je kaznena prijava zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Policija je izvijestila i da je prije tjedan dana u stanu 36-godišnjeg Bjelovarčana pronašla 701 gram marihuane, 21 gram sjemenja te droge, 37 grama “speeda”, posudu s masti cannabisa, te više komada smeđih domaćih okruglih kolača za koje se sumnja da je u njih umiješana marihuana.

Opojna je proslijeđena na vještačenje, a nakon dobivenih rezultata slijedi adekvatno pismeno nadležnom državnom odvjetništvu, kažu u policiji.

Bjelovar Live neslužbeno doznaje da je riječ o baki i unuku.

Komentiraj