teško su ozlijeđene

Vozač koji je naletio na dvije pješakinje u Zadru pušten jer je policija “zabrljala” prijavu?

Dvije 16-godišnjakinje teško su ozlijeđene jučer u Zadru kada je na njih na obilježenom pješačkom prijelazu automobilom naletio 71-godišnji vozač, koji je jučer uhićen i kazneno prijavljen.

No on je u međuvremenu pušten, i to, kako se čini, zato što je policija zabrljala.

Prema policijskoj prijavi, 71-godišnji vozač se pješačkom prijelazu, na kojem nema semafora, nije približio sigurnosnom brzinom tako da ne ugrožava pješake. Pritom je prošao pored automobila koji je bio zaustavljen ispred pješačkog prijelaza kako bi propustio pješake, te udario u dvije 16-godišnjakinje koje su prelazile cestu.

One su u međuvremenu s teškim ozljedama zbrinute u zadarskoj bolnici, a jedna je operirana. “Djevojke su izvan životne opasnosti. U oba slučaja radi se o prijelomima, odnosno teškim tjelesnim ozljedama. Jedna djevojka je konzervativno zbrinuta i puštena na kućnu njegu, a druga je jutros operirana. Sada je dobro”, kazao je za Zadarski.hr u utorak zamjenik ravnatelja OB-a Zadar dr. Edi Karuc.

Na pješačkom u Zadru naletio na dvije 16-godišnjakinje, teško su ozlijeđene

No kako je došlo do toga da je vozač pušten?

“Nije bilo razloga za zadržavanjem osumnjičenog jer stanje u spisu nije odgovaralo kaznenoj prijavi”, poručili su iz državnog odvjetništva.

Zadarski.hr neslužbeno doznaje da je policija 71-godišnjaka prijavila za kazneno djelo izazivanja teške prometne nesreće iz nehaja, za što je predviđena kazna zatvora od šest mjeseci do tri godine, iako se osumnjičenici privode isključivo u slučajevima kada je takvo djelo počinjeno iz namjere i za koje je zapriječena kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Također, u spisu nije bilo liječničke potvrde o karakteru ozljeda koje su zadobile djevojke, a nije bilo ni priloženih dokaza koji bi potkrijepili opis nesreće iz kaznene prijave. Policija je, naime, prijavila da je 71-godišnjak zaobilazio automobil na pješačkom, no nitko od svjedoka taj automobil nije vidio.

Komentiraj