nepravomoćno osuđen na dvije godine - od toga jedna uvjetno

Zaštitar koji je premlatio djevojku osuđen: “Osramotija san svoju obitelj”

Toni Višić, 29-godišnji zaštitar iz Kaštela osuđen je nepravomoćno jučer na Općinskom sudu u Splitu na dvije godine zatvora od kojih će godinu dana odslužiti iza rešetaka, dok ostatak od godine dana neće izdržati ako u roku od četiri godine ne počini neko novo kazneno djelo, piše Slobodna Dalmacija.

Ukinut mu je istražni zatvor te su mu određene mjere opreza – javljanje jednom tjedno u policiju i zabrana približavanja žrtvi na manje od 50 metara te zabrana uspostavljanja bilo kakvog kontakta s njom.

Višiću se sudilo jer je 19. srpnja ove godine oko 6.10 sati u prostoru pred ulazom u noćni klub “Central”, nakon što ga je 20-godišnja djevojka upitala zašto je uhvatio za stražnjicu i pri tom ga udarila šakom u glavu, on njoj uzvratio udarivši je šakom u glavu. Od udarca boksača, djevojka je pala na pod, a onda ju je Višić udario nogom u tijelo od čega je zadobila podljev desne nadlaktice te ju je nakon toga još udario nogom i šakom u glavu slomivši joj jagodičnu kost.

Iako se do sada branio šutnjom, Višić je  pred sutkinjom Milom Kragić priznao krivnju u potpunosti kazavši da mu je jako žao zbog svega što se dogodilo.

“Inače nisam agresivne naravi i stvarno ne znam zašto se ovo dogodilo, nisam uopće razmišljao u tom trenutku. Ovo mi je životna škola i ne virujem da ću ikad više ovako nešto napraviti. Iskreno se ispričavam žrtvi i njenoj obitelji. Osramotija sam i svoju obitelj kao i svoju suprugu koja je u visokom stupnju rizične trudnoće i kao budući otac i sportaš sam uvjeren da se ovo neće ponoviti”, kazao je Višić dok je njegova žrtva u tom trenutku, sjedeći pokraj njegova oca i brata, jedva suzdržavala suze te je u nevjerici vrtjela glavom slušajući priču o trudnoći Višićeve supruge, piše Slobodna Dalmacija.

ODO Split tražilo je godinu i pol dana bezuvjetnog i godinu i pol dana uvjetnog zatvora dok je branitelj Vinko Gulišija smatrao da ga treba kazniti s 11 mjeseci zatvora i zamijeniti radom za opće dobro istaknuvši da je Višić već tri mjeseca u istražnom zatvoru u kojem nije ni trebao biti da događaj nije dobio toliki “medijski značaj”.

“Ovo što ste napravili, Višiću, zaslužuje zatvor. Vi ste sportaš i zaštitar i uloga vam je štititi život i imovinu. Živimo u opasnom vremenu u kojem je nasilje, posebno među mladima, u porastu i to se mora zaustaviti, tome mora doći kraj! Uvjerena sam da ne želite da vaša djeca žive u takvom svijetu i da se njima ovako nešto dogodi. Udarili ste ženu i iživljavali se, a o hvatanju za stražnjicu neću ni govoriti. U noćnom klubu trebali bi se mladi zabavljati, a ne strahovati da ih netko pretuče. Vaše sam priznanje doživjela iskreno, promatrala sam vas tijekom postupka i vjerujem da vam se ovo neće više ponoviti”, kratko je obrazložila sutkinja Kragić svoju nepravomoćnu presudu, prenosi Slobodna Dalmacija.

Komentiraj