Zbog krilatice “Hajduk živi vječno” trojac završio iza rešetaka

Trojica hrvatskih državljana (20-godišnjak, 19-godišnjak i 23-godišnjak) ispitani su na Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu zbog sumnje da su počinili kazneno djelo nasilničko ponašanje, na štetu 27-godišnjaka. Nakon toga su završili u pritvoru.

Postoji osnovana sumnja da su 6. srpnja 2019. oko 3,50 sati na ulici u Makarskoj, a nakon što je 23-godišnjak rekao da su stigli Bad Blue Boysi, potrčali u smjeru oštećenoga.

“Osumnjičenici su ga zaustavili i natjerali da kaže ‘Hajduk živi vječno’ smatrajući da je on član te navijačke skupine, a u cilju da ga zastraše i povrijede njegovo dostojanstvo, pa ga je trećeosumnjičenik (1996.) bez ikakvog povoda udario više puta šakom po glavi, leđima i vratu.

Nakon toga su, osnovano se sumnja, svi osumnjičenici tražili od njega da pokaže svoju osobnu iskaznicu, što je on iz straha za svoju sigurnost i učinio, te su ga natjerali da ju prisloni na svoja prsa i tada su ga prva dvojica osumnjičenika fotografirali mobilnim telefonom, nakon čega su ga dvojica osumnjičenika (1996.) fizički napali udarajući ga šakama po raznim dijelovima tijela nanijevši mu površinske rane po ramenu i leđima”, stoji u priopćenju DORH-a.

Jedan od njih ga je porezao nožem ili sličnim oštrim predmetom po nadlaktici lijeve ruke i zatim mu zaprijetio, a to je ponizilo žrtvu i kod njega izazvalo strah za njegovu sigurnost.
Nakon ispitivanja osumnjičenika, zamjenik općinskog državnog odvjetnika podnio je sucu istrage Županijskog suda u Splitu prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, što je sudac istrage prihvatio i odredio istražni zatvor.

Komentiraj