grad ima pravo žalbe

Ako Grad Split u roku od 15 dana ne isplati dr. Kneževića i ne podnese žalbu – ide ovrha

Pet mjeseci se razgovaralo i pregovaralo, ali rješenja u dogovoru sa Nebojšom Kneževićem i drugima oko isplate 150 milijuna kuna za zemlju na TTTS-u na kojoj su ucrtane gradske prometnice – nema.

Sada će se oni naplatiti ovrhom, takvu je odluku donio Općinski sud u Splitu, iako je dao i gradu Splitu 15 dana da uloži žalbu.

“Na temelju ovršne isprave na osnovu koje Grad mora postupiti, ali mu je ostavljen rok od 15 dana radi dobrovoljnog ispunjenja dražbine. Ako se grad ne bude žalio ovrha se može provesti”, kaže glasnogovornica suda Ivana Erceg Čurić.

Banovina se sada može žaliti na presudu, što odgađa provedbu ovrhe, ali svima je već odavno jasno da je isplata sredstava neminovna.

Jasno je kako Grad Split i gradonačelnik nisu uspjeli dovesti pregovore na dobar put jer su Knežević i ostali još početkom srpnja dali tri ovršna prijedloga za naplatu spora koji s kamatama teži golemih 150 milijuna kuna.

Još u travnju bilo je jasno da će ova presuda znatno olakšati gradski proračun, a Grad se sa Kneževićem trebao do danas dogovoriti na koji će mu način isplatiti novac, a da se ne ugrozi poslovanje grada. Gradonačelnik Andro Krstulović Opara tražio je pravna rješenja, pričalo se i o reviziji slučaja, a kako sada stvari stoje ništa od toga nije upalilo.

Podsjetimo, radi se o sudskom postupku koji je Banovina pravomoćno izgubila, a koji je započeo u doba gradonačelnika Željka Keruma kada je donesena odluka o nerazvrstanim cestama koje su se našle na privatnim čiji su otkup odbijali platiti. Iako se Kerum s Kneževićem dogovorio i potpisao sporazum o zamjeni zemljišta, njegov nasljednik Ivo Baldasar nije ga poštivao pa je Knežević pravdu tražio na sudu.

Komentiraj