žaljenje i zabrinutost

Baldasar reagirao na incident i napad na suca Marića

Dan nakon napada na nogometnog suca Brunu Marića od strane maskiranih napadača u jednom restoranu u Stobreču, reagirao je i splitski gradonačelnik Ivo Baldasar. Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Oštro osuđujem jučerašnji incident i napad na nogometnog suca Brunu Marića.

Izražavam žaljenje i zabrinutost zbog nemilih scena koje su se dogodile, a koje su mogle imati i puno ozbiljnije posljedice.

Očekujem da se svako nasilje sankcionira i omogući sigurnost svim građanima i posjetiteljima Splita.

Nasilje nije put za rješavanje bilo kakvog problema. Svi smo svjesni dubokih anomalija u hrvatskom nogometu i nepravde koja često boli i izaziva gnjev. Ali ništa nije i ne može biti povod ili alibi za nasilje i ugrožavanje nečijeg života.

Obzirom da se radi o ozbiljnom društvenom problemu, koji nadilazi nogometne stadione, pozivam sve odgovorne, osobito buduću Vladu, na hitnu provedbu Zakona o sportu i institucionalno rješavanje nagomilanih problema u hrvatskom nogometu.

Apeliram na sve aktere u javnom prostoru i sve istinske navijače i ljubitelje nogometa i  sporta da svojim ponašanjem i izjavama pridonesu smirivanju tenzija i ne dopuste bacanje ljage na svoj grad i sve njegove građane”, zaključuje Baldasar.

Komentiraj