hologramom predstavila svoju viziju Splita

Batarelo: "Uložit ćemo 300 milijuna kuna za razvoj izobrazbe u Splitu"

Aida Batarelo, kandidatkinja Socijaldemokratske partije Hrvatske i Hrvatske narodne stranke za gradonačelnicu Grada Splita, predstavila je danas na konferenciji za medije svoj izborni program. Po prvi puta u povijesti hrvatskih izbora, jedna kandidatkinja je iskoristila mogućnosti tehnološkog napretka te hologramom predstavila svoju viziju Splita budućnosti.
Kroz hologramsku projekciju Batarelo je istaknula povijesnu, kulturnu, znanstvenu i pomorsku važnost Splita te napomenula kako otvorenost Splita i prirodna okruženja pružaju prednost i mogućnost razvoja u svim smjerovima.
“Smjer razvoja Splita mora biti otvoren, angažiran i progresivan. Zajedno možemo Split učiniti boljim, poštujući pritom njegov identitet i njegujući njegovu tradiciju. Split je grad koji se ne srami svoje prošlosti, on je valorizira i slavi”  istaknula je u uvodu svog govora kandidatkinja SDP-a i HNS-a za gradonačelnicu Splita.
Batarelo je također ponovila da ona na ostvarenju vizije može početi raditi odmah po stupanju na dužnost gradonačelnice te da joj ne treba 100 dana uhodavanja u posao.
Split budućnosti vidim kao moderan mediteranski grad koji ima visoki društveni, obrazovni, socijalni i komunalni standard, na ponos svih njegovih građana. Uvjerena sam da zajedno krećemo na putovanje i da je pred nama blistava budućnost, prvenstveno temeljena na obrazovanju. Samo za poboljšanje obrazovne infrastrukture, razvoj kapitalnih projekata te škologradnju planiramo u iduće četiri godine izdvojiti 300 milijuna kuna” – istaknula je na predstavljanju programa Aida Batarelo te poručila svojim sugrađanima kako nikada neće dopustiti da Split bude kulturno opustošen, niti da nestane njegov slobodarski duh.
Predstavljanju kandidature prisustvovali su i kandidati za zamjenike gradonačelnice Aide Batarelo, HNS-ov Srđan Gjurković te dr.sc. Joško Markić. Uz obrazovanje, fokus SDP-ove i HNS-ove izborne platforme bit će na boljoj zdravstvenoj skrbi te rješavanja problema zbrinjavanja otpada u Splitu.

Komentiraj