priopćenje

“Borba ‘kečera’ Krstulovića Opare i Keruma uništava Marjan i cijeli Split”: Splitski SDP komentirao naplaćivanje parkinga na Zvončacu

Prije više od dvije godine počela je odglumljena borba između koalicijskih partnera, sadašnjeg gradonačelnika Andre Krstulovića Opare i bivšeg gradonačelnika Željka Keruma.

Zbog glume kojoj je cilj da se privuče publika i istovremeno profitira njih dvojica su nešto poput političkih “kečera”. Bez obzira na javne sukobe političko-interesna ljubav u trgovačkoj koaliciji nikad nije bila jača, što se vidi kod dizanja ruku na sjednicama Gradskog vijeća.

Uz “spektakularne” borbene poteze, rezultat je, dakle, u konačnici isti, i to na štetu građana Splita. U novoj rundi kao zamjenski “kečeri” nastupila su dva Damira. Oparin “kečer” je Damir Ordulj, pročelnik za komunalu, a Kerumov “kečer” je Damir Grubšić, ravnatelj Javne ustanove za upravljanje Park-šumom Marjan. Borba se vodi oko uvođenja naplate na parkiralištu na Zvončacu.

Dok iz lijevog kuta ringa pročelnik Ordulj naplatu želi dodijeliti Split parkingu, iz desnog kuta ravnatelj Grubšić traži da koncesijsko odobrenje dodjeljuje Javna ustanova za upravljanje Park-šumom Marjan.

Dakle, gradskoj vlasti na čelu s gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom malo je masakr šume koji su izvršili na Marjanu. Pored nestručne i protuzakonite sanacije šume, gradska vlast ide u otvoreno kršenje Zakona o zaštiti prirode te parkiralište na Zvončacu, unutar zaštićenog područja, daje na upravljanje Split Parkingu, iako je Javna ustanova za upravljanje Park-šumom Marjan nadležna za davanje koncesijskog odobrenja za komercijalnu djelatnost na tom području.

Nakon svega što smo se u našem gradu nagledali od početka ovog meča kroz privremeno rješenje žnjanskog platoa za koje do danas građani ne znaju koliko su ga platili, privremene rotore, privremene prometnice i privremene kolodvore zbog čega je “cvit Mediterana” dobio nadimak “privremeni grad” sada ćemo očigledno dobiti i nelegalnu naplatu parkinga ispred same zgrade gradske uprave.

Dok gradska vlast novim haračima samo gleda kako će povećati prihode gradske blagajne s druge strane realizacija izgradnje komunalne infrastrukture prema izvješću sa zadnje sjednice Gradskog vijeća iznosi tek 16% od planiranog.

S druge strane, zbog nerješavanja osnovnih komunalnih problema građana, što bi trebao biti prioritet svake gradske vlasti, nakon povećanja prireza s početka mandata ove gradske vlasti, u bliskoj budućnosti možemo očekivati povećanje cijena komunalnih usluga, cijene odvoza otpada, cijene vode…

Dakle, u borbi između koalicijskih “kečera” Andre Krstulovića Opare i Željka Keruma i dalje će stradavati Marjan, ali i cijeli Split, a cijenu njihove javne borbe i tajne političke ljubavi plaćat će građani Splita.

Komentiraj