trovanje na brodu

Bruno Mancuso: “Vijesti nisu bile baš dobre, djeca bi mogla imati neuroloških posljedica”

Zbog trovanja u utorak je na brodu kod Hvara umro jedan talijanski državljanin, a još pet osoba s istog broda, od čega dvoje spomenute djece u dobi od pet i četrnaest godina i troje odraslih, hitno su prevezeni helikopterima u splitski KBC.

Djeca su i dalje životno ugrožena, a troje odraslih Talijana se oporavlja. Jedan od njih je Bruno Mancuso, bivši senator i gradonačelnik grada Sant’Agata di Militello na Siciliji.

“Bili smo na večeri, nakon toga smo se vratili na brod na spavanje. Bilo nas je osam, dvoje ih je ostalo do kasno pričati, a mi ostali smo išli u krevete, bilo nam je loše.

Jedan od nas se digao kasnije tijekom noći, valjda mu je bilo loše. Išao je u wc i udario je glavom o kadu, to je vjerojatno uzrok njegove smrti. Spavali smo i oko 10 sati su ovi što su ostali s druge strane otvorili vrata i našli nas u dubokom snu. Eugenia su našli pod tušem, mrtvog već četiri sata”, kazao je Mancuso.

Brod na kojem su se otrovali turisti i dalje je opasan: Policajca i vještaka odvela Hitna

Djeca se oporavljaju na pedijatriji, ali, kako kaže, vijesti nisu bile baš dobre.

“Pod terapijom su i nadamo se da će biti dobro. Liječnici se samo boje da ne bi u budućnosti imali neuroloških posljedica. Mi ostali smo dobro, ja sam trenutno na terapiji. Želim se zahvaliti hrvatskim službama koje su nam mnogo pomogle u tim trenucima, hvala svima puno”, rekao je Mancuso.

Komentiraj