unutarstranački sukobi / Čelnici Mladeži HDZ-a u Hrvacama podnijeli ostavke jer HDZ-ov načelnik - blati župnika

Image
Foto: Screenshot

Neprihvatljivim smatra da jedan političar iz HDZ-a, stranke demokršćanske orijentacije, na pogrdan način govori o svećeniku

11.1.2017.
15:00
Screenshot
VOYO logo

Predsjednik i dopredsjednik Mladeži HDZ-a u Hrvacama Ante Doljanin i Ivan Kotromanović u srijedu su priopćili kako su podnijeli ostavke na te dužnosti, nezadovoljni ponašanjem HDZ-ovog načelnika te općine Dinka Bošnjaka koji, kako kažu, sustavno blati i pokušava diskreditirati župnika u Hrvacama fra Nevena Pavlinušića.

"O našoj ostavci izvijestili smo u utorak navečer rukovodstvo stranke na općinskoj, županijskoj i državnoj razini. Kap koja je prelila čašu nezadovoljstva je ponašanje stranačkog kolege i načelnika općine Hrvace Dinka Bošnjaka, kada je do nas došla informacija da sustavno blati i pokušava na najgori način diskreditirati našeg fratra Nevena Pavlinušića", navode Doljanin i Kotromanović u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Doljanin: Napadi na župnika počeli nakon što se usprotivio gradnji termoelektrane

Ističu kako su iz pouzdanih izvora dobili e-mail s mnoštvom informacija koje, tvrde, nedvojbeno pokazuju da je načelnik Bošnjak pod raznim nadimcima pisao neprimjerene i neumjesne komentare na jednom portalu. "Na temelju IP adrese koju smo doznali utvrdili smo kako je načelnik Bošnjak pod tim nadimcima na portalu 'Megamedia' objavljivao svoje reakcije, u kojima je pogrdnim riječima govorio o fra Nevenu Pavlinušiću. Pogrdne Bošnjakove riječi protiv fra Nevena uslijedile su nakon što se on nekoliko puta s oltara usprotivio zamislima o gradnji termoelektrane Peruča i pozivao na zaštitu okoliša i nužnost očuvanja zdravlja ljudi", izjavio je Doljanin za Hinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je kako on i Kotromanović i dalje ostaju članovi HDZ-a, ali da svojim ostavkama na čelne dužnosti Mladeži HDZ-a Hrvace žele potaknuti stranku na promišljanja o sebi. Neprihvatljivim smatra da jedan političar iz HDZ-a, stranke demokršćanske orijentacije, na pogrdan način govori o svećeniku.

"Nismo htjeli čekati visoko mjesto na listi pred nadolazeće lokalne izbore, već smo ostavku podnijeli ne želeći tolerirati više ni dana takvo ponašanje načelnika Dinka Bošnjaka. Uvijek smo provodili politiku stranke ne sumnjajući u vjerodostojnost demokršćanskog HDZ-a, stožerne stranke na čijim je temeljima nastala hrvatska država, no neki ljudi predvođeni upravo Dinkom Bošnjakom i njegovim najbližim suradnicima ruše sve dobro što je do sada napravljeno u općini Hrvace", poručuju Doljanin i Kotromanović u zajedničkom priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 24 godine Bošnjakova mandata na čelu Hrvaca stanovništvo općine se gotovo prepolovilo

Bošnjaka prozivaju da se u 24 godine njegova mandata na čelu općine gotovo prepolovilo stanovništvo Hrvaca, a i oni koji su ostali, upozoravaju, na svaki bi mogući način mogli biti ugroženi forsiranjem gradnje plinske elektrane na Peruči. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, skupina mještana općine Hrvace predala je 30. prosinca prošle godine čelnicima Splitsko-dalmatinske županije peticiju s potpisima više od tisuću građana, kojom traže zabranu gradnje plinske elektrane na Peruči te zahtijevaju njeno brisanje iz županijskog i općinskog prostornog plana s obzirom da, upozoravaju, prijeti ekološkim onečišćenjem Cetinske krajine i novim valom iseljavanja. Nedavno su za 21. siječnja ove godine najavili u prosvjedni skup protiv gradnje elektrane. 

Kako je lani izvijestila tvrtka MCC, riječ je o projektu Vis Viva vrijednom oko milijardu eura, u sklopu kojega je predviđena gradnja četiriju elektroenergetskih objekta u Dalmatinskoj zagori - plinske elektrane Peruče koja bi kombinirano proizvodila električnu i toplinsku energiju, zatim reverzibilna hidroelektrana Vrdovo, spojni dalekovod Hrvace-Konjsko te spojni plinovod Dugopolje-Peruča. Projekt je naveden u Izvješću o provedbi ulaganja za Europu u RH, koji je Vlada prihvatila na sjednici 28. rujna prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo