zastupnik most-a

Čikotić se preko društvene mreže obratio gradonačelniku: “Gospodine Opara koji je vaš plan s Marjanom?”

Nakon što je splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara jasno rekao kako za vrijeme njegovog mandata gradnje na Marjanu neće biti stigle su i prozivke opozicije koja smatra da se Marjan nije dovoljno zaštitio kako bi se ovo tvrdilo.

Naime, prema riječima Ante Čikotića, gradskog vijećnika MOST-a, gradonačelnik prvo treba ispoštovati zaključke Gradskog vijeća kako bi se njegove izjave shvaćale ozbiljno, posebno u onom dijelu upisa Park šume Marjan u poseban pravni režim.

“…ali ću učiniti sve da se za mog mandata ne ukinu građevinska područja unutar Park šume Marjan, da se ne potpiše tabularna izjava, da se ne upiše posebni pravni režim, da se ne ukine promet unutar zaštićenog djela šume, da se nitko ne dira u legalnost koncesionara plaža i da se za mog mandata nelegalno posječe značajni dio šume, da se na kraju dokumentacija za gradnju pripremi za buduću garnituru vlasti. U mom mandatu još godinu i deset mjeseci neće biti gradnje i točka! E i jeste napisali da sam udario šakom od stol?”,  poručio je Čikotić gradonačelniku preko društvenih mreža, ali i dodao:

“Uvaženi gradonačelniče djela ne riječi.

1. Ukinite građevinska područja unutar park šume
2. Stavite pred Gradsko vijeće tabularnu izjavu o vlasništvu Marjana
3. Upišite posebni pravni režim
4. Ukinite promet unutar zaštićenog dijela šume
5. Zatražite od županije koncesije na Marjanskim plažama

Sve ove prijedloge zaključaka smo vam dostavili i do sada ste ih odbijali.

Učinite ovih 5 lakih koraka za zaštitu Marjana za sve generacije, a ne samo vašu vladavinu. Ostavite u naslijeđe garanciju za zaštitu pluća grada i oazu mira, a ne građevinske poduhvate sebičnih predatora.

Ako nećete ništa od ovih 5 lakih koraka učiniti molim vas odgovorite građanima Splita na jednostavno pitanje:

Gospodine Opara koji je vaš plan s Marjanom?”

Komentiraj